Blog | Aarde.nl

Blog

Dit is de blog van Aarde.nl: Dagelijks houden wij het nieuws en de ontwikkelingen bij over duurzame energie. De belangrijkste delen we hier graag met u.

Afbouw salderingsregeling na 2023 bekend

De vrijstelling van belasting op de elektriciteit die achter de meter zelf wordt opgewekt en direct wordt verbruikt verandert hierdoor niet. Hierdoor is zelf opgewekte én gebruikte energie nog altijd het meest rendabel.

Lees meer

'Energyparty' om consumenten aan duurzame energie te helpen

De 'energyparty'. Bewoners die mee willen doen geven zich op bij de gemeente en nodigen zelf een aantal andere inwoners, liefst buurtgenoten uit.

Lees meer

Zonnepanelen op dijken

Immers, deze taluds hebben vaak precies de geschikte hellingshoek om zonnepanelen op te laten renderen. Maar is het ook veilig? De techneuten van TNO in Delft zijn gestart met een onderzoek.

Lees meer

Superwarmtepomp blijkt fantasieverhaal

Wie nu op zoek is naar een goede warmtepomp van een betrouwbaar bedrijf, belt gewoon even met Aarde.nl voor een afspraak en een advies op maat: 013 205 5048

Lees meer

"Support your locals", ook voor duurzame energie

Als jouw dak niet geschikt is voor zonnepanelen, maar dat van de buren wel... Start een energiecoöperatie!

Lees meer

Ongeveer 20.000 eigenaren van zonnepanelen krijgen geld terug

De meeste energiebedrijven zijn al begonnen met de terugbetaling van deze bedragen, gemiddeld €60,- per eigenaar.

Lees meer

Aarde.nl is er ook voor je airco

Een witte verf die witter is dan sneeuw en liefst 98% van het zonlicht reflecteert.

Lees meer

Hoe brand door zonnepanelen te voorkomen is

Via het nieuws worden we nogal eens bang gemaakt door berichten dat woningen in brand zijn gevlogen, met zonnepanelen als oorzaak. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat zonnepanelen gevaarlijk zouden zijn. Maar niks is minder waar.

Lees meer

Eigenaren van zonnepanelen zijn vaak computerliefhebbers

Eigenaren van zonnepanelen zijn relatief vaak zzp'er, hebben een bovengemiddeld inkomen, hebben geen verhuisplannen, zijn milieubewust en zijn gezinnen met oudere kinderen of oudere (echt)paren.

Lees meer

Hoeveel zonne-energie zou er op dit moment worden opgewekt?

Hoeveel hernieuwbare energie wordt er op dit moment opgewekt in Nederland? En hoeveel daarvan wordt opgewekt door zonnepanelen? En door windmolens? En hoe groot is dat aandeel ten opzichte van het totaal?

Lees meer

Drinkwaterbedrijf laat uniek drijvend en draaiend zonnepark bouwen

Een veld zonnepanelen van één hectare dat drijft en draait. Het is uniek in de wereld van de zonne-energie en ontwikkeld door het Rotterdamse drinkwaterbedrijf Evides.

Lees meer

Zonne-energie, niks nieuws onder de zon

De toepassing van zonnepanelen neemt de laatste 20 jaar een behoorlijke vlucht. Toch is de ontdekking van zonne-energie en de uitvinding van zonnecellen al eeuwen oud.

Lees meer

Garnalen en kreeften zorgen voor duurzame batterijen

De harde schillen van garnalen zijn zeer geschikt om grote accu's en batterijen veel duurzamer te maken. Althans volgens een artikel van Duurzaambedrijfsleven.nl.

Lees meer

Meer hypotheekruimte voor duurzame woningen met zonnepanelen

Triodos Bank gaat vanaf 1 augustus 2020 het maximale bedrag dat iemand mag lenen voor een woning mede-baseren op energieprestaties. De bank heeft dat bekend gemaakt middels een persbericht.

Lees meer

Doe de zonnescan!

Als u twijfelt of het dak van uw huis of bedrijf geschikt is voor het opwekken van stroom met zonnepanelen én u woont in Brabant, dan is het antwoord snel gevonden.

Lees meer

Sportclubs laten 65 miljoen subsidie liggen voor verduurzaming

In de subsidiepot van de regeling ‘stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties’, waarmee sportclubs onder meer zonnepanelen kunnen plaatsen, zit voor 2020 nog 65 miljoen euro.

Lees meer

Zelf doen: bereken hoeveel zonnepanelen op het dak passen

Er is een eenvoudige rekenmachine beschikbaar om snel te ontdekken hoeveel zonnepanelen op het dak van uw huis passen.

Lees meer

3 redenen waarom u 25 jaar garantie krijgt op SunPower zonnepanelen

SunPower biedt als enige producent van zonnepanelen een volledige betrouwbaarheidsgarantie van 25 jaar. En met volledig bedoelen we: op het vermogen, op het product en op de service

Lees meer

Energiesubsidies voor bedrijven vaak te ruim maar wel effectief

Nu er opnieuw subsidieregelingen voor bedrijven in de maak zijn, adviseert het PBL om eens goed alle regelingen die er al zijn tegen het licht te houden en te beoordelen op hun effectiviteit.

Lees meer

Een duurzame airco van Aarde

De combinatie van het warme weer met het gedwongen thuiswerken door de corona-maatregelen én de overgebleven budgetten door geannuleerde vakanties, zorgt voor extra vraag naar koelinstallaties.

Lees meer

Zonnepanelen verzekeren is niet altijd nodig

Wie thuis aan de slag gaat met zonnepanelen doet er goed aan om ook de verzekeringspolis even op te zoeken en na te gaan of zonnepanelen onder al bestaande verzekeringen gedekt zijn.

Lees meer

Het is 30 graden Celsius buiten, maar...

Stel je voor: het is 30 graden Celsius buiten, maar jouw lichaam kan niet zelf ervoor zorgen dat het niet te warm wordt.

Lees meer

De beste zonnepanelen in 5 kleine stappen

Omdat het helemaal niet ingewikkeld is om uw eigen SunPower zonnepanelen op uw dak te krijgen.

Lees meer

Brabant wacht op de zonneladder

De provincie Brabant staat geen zonneparken (meer) toe op landbouwgrond.Energie van eigen dak blijft daarmee de beste optie.

Lees meer

Particulieren krijgen halfjaar extra voor declaratie ISDE-subsidie

Particulieren die in 2019 een warmtepomp of zonneboiler kochten, krijgen 6 maanden extra tijd om het apparaat te laten installeren.

Lees meer

Duurzame energie van duurzame zonnepanelen

Dat energie opgewekt door zonnepanelen duurzaam is, behoeft inmiddels geen betoog meer. Maar hoe duurzaam zijn de zonnepanelen eigenlijk zelf?

Lees meer

Zonnepanelen populairder dan windmolens

Zonnepanelen zijn steeds geliefder in stedelijk gebied, waar genoeg daken, taluds en geluidswallen zijn die zich uitstekend lenen voor een installatie.

Lees meer

Kippenboeren worden energieleverancier

Een rendement van 105% in 15 jaar klinkt al mooi, maar het kan nog veel beter. Namelijk wanneer de ondernemer kiest voor SunPower zonnepanelen, die een veel hoger rendement opleveren en veel langer meegaan dan conventionele zonnepanelen. Hoeveel beter dit kan? Bij Aarde.nl zitten de specialisten klaar om een berekening te maken op basis van SunPower panelen.

Lees meer

SunPower zonnepanelen kunnen een stootje hebben

Dankzij de gepatenteerde koperen onderlaag kunnen SunPower® Maxeon®-cellen buigen waar andere breken. Daardoor zijn ze opgewassen tegen de zwaarste omstandigheden.

Lees meer

Kwart van Nederlanders wil graag zonnepanelen

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft onderzoeksbureau Kantar een flitspeiling uitgevoerd naar het belang dat Nederlanders hechten aan het onderwerp klimaat en de zaken die men al doet met betrekking tot duurzaamheid en duurzaam gedrag.

Lees meer

Koninklijk zonnepark

Iets ten noorden van Apeldoorn ligt een koninklijk stuk grond van 20 hectare, in het bezit van de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet, waarop een zonnepark zal worden aangelegd.

Lees meer

Aarde.nl is opnieuw 'Premier Partner' van SunPower

Aarde.nl is als beste getest voor de uitstekende wijze waarop klanten worden begeleid in de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Lees meer

Verbruik van zonne-energie groeide in 2019 met 37%

De opgestelde capaciteit van zonnepanelen steeg in 2019 met 51%

Lees meer

Nieuwe bus van Aarde.nl

Aarde.nl is weer gegroeid!

Lees meer

Regisratie van zonnepanelen is verplicht én veranderd

Eigenaren van zonnepanelen zijn wettelijk verplicht om deze te laten registreren. De wijze waarop dit moet, is per direct veranderd.

Lees meer

SunPower panelen, met respect voor mensen en milieu

Natuurlijk wekken alle zonnepanelen schone energie op, maar SunPower gaat nog een stap verder. Voor Aarde.nl één van de redenen om voor SunPower panelen te kiezen.

Lees meer

MOED helpt bij berekening CO2-uitstoot en stappenplan

Wie als ondernemer of bestuurder van een organisatie in Midden-Brabant vragen heeft over CO2-uitstoot en verduurzaming, kan terecht op de website van stichting MOED. Stichting MOED staat voor de Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid.

Lees meer

Branchevereniging Energie-Nederland ziet kans in duurzame energie

Branchevereniging Energie-Nederland, waarbij 90% van alle energiebedrijven zijn aangesloten, pleit voor investeren.

Lees meer

Zonnepanelen zijn populair onder jonge huiseigenaren

Liefst 20% van de jonge huiseigenaren (tot 35 jaar) wil binnen 5 jaar zonnepanelen aanschaffen.

Lees meer

Aarde deelt uit: zonnebrillen

Cadeautje van Aarde voor bezoekers van de showroom.

Lees meer

Crisis? Ondernemer, het dak is een inkomstenbron

De plaatsing en installatie van zonnepanelen gaat onverminderd voort. Voor ondernemers die het juist nu moeilijk hebben, zoals agrariërs in het bezit van stallen met een groot dakoppervlak, kan het dé oplossing zijn om de economische crisis af te wenden.

Lees meer

Zonnepanelen brengen 10% tot 20% meer op door schone lucht

Oftewel: dat vliegen kost ons alleen in Nederland nu al 130 miljoen euro per jaar aan gemiste stroom.

Lees meer

Aan de slag met je energie

'Aan de slag met je huis'. Onder deze leus worden bewoners van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en ook Biezenmortel aangespoord om hun huis te verduurzamen.

Lees meer

Stap voor stap: aanvraag Investeringssubsidie duurzame energie

Voor particulieren is de aanvraag van subsidie voor duurzame maatregelen niet altijd eenvoudig.

Lees meer

125.000 voetbalvelden met zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen in Nederland voor 98% voorzien in de energiebehoefte.

Lees meer

Zonnepanelen die wel tegen vochtige warmte kunnen

Naarmate de aarde opwarmt, wordt de lucht vochtiger. En zonnepanelen kunnen daar heel vaak niet tegen. Maar de zonnepanelen van SunPower kunnen daar wél heel goed tegen. Daarom past Aarde.nl alleen zonnepanelen toe van SunPower.

Lees meer

Subsidieregeling SDE++ is niet duidelijk genoeg

Hoe groen is de vermindering van CO2 en hoe beoordeel je dat?

Lees meer

Woning verduurzamen. Hoe begin je?

Binnen een generatie moeten alle gebouwen en woningen van het gas af. Maar waar begin je? En hoe dan?

Lees meer

Renovatieversneller voor woningverhuurders

Voor verhuurders van woningen die 150 woningen of meer in één keer willen verduurzamen en van het gas af willen halen.

Lees meer

Subsidie energiebesparing eigen huis

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) voor woningeigenaren en VvE's.

Lees meer

Duurzame energie houdt stand

Wereldwijd is de vraag naar energie het laagst in 70 jaar. Echter, de daling komt volledig voor rekening van fossiele energie. 

Lees meer

Vincent wil zon

In een wekelijkse column beschrijft Vincent Dekker zijn ervaringen met energie opwekken uit eigen zonnepanelen.

Lees meer

Aarde organiseert privé-rondleidingen in de showroom!

Op 1 juni is het Tweede Pinksterdag. Ook dan organiseert Aarde.nl weer privé-rondleidingen voor maximaal twee personen in de showroom! Een afspraak maken is noodzakelijk.

Lees meer

Huizen en auto’s kunnen niet alleen energie verbruiken, maar ook opslaan.

Huizen en auto’s kunnen niet alleen energie verbruiken, maar ook opslaan.

Lees meer

Zonnepanelen op zee

Zeilen op zonnepanelen. Een ‘zonnezeilschip’ zou je het ook kunnen noemen. In Japan wordt hard gewerkt aan een vrachtschip met zeilen. Maar dan niet zoals de zeilschepen in vroegere tijden, maar met zonnepanelen als zeil.

Lees meer