1-02-2024 Noortje van Campenhout

Doei stadsverwarming, hallo warmtepomp!

De afgelopen jaren heeft Aarde.nl met trots zo’n 1.000 warmtepompen geïnstalleerd, waarmee we talloze huizen van stadsverwarming of gas hebben kunnen bevrijden. Misschien heeft u onze herkenbare bussen al bij u in de buurt gezien of online een van onze berichten voorbij zien komen. Stelt u zich eens voor: volledig onafhankelijk zijn in het regelen van uw eigen warmte- en stroomvoorziening dankzij een combinatie van een warmtepomp en zonnepanelen. Hiermee draagt u niet alleen bij aan een schone Aarde, maar verlaagt u ook aanzienlijk uw energiekosten. Want de recente prijsstijgingen hakken er flink in!

Wat is stadsverwarming?
Stadsverwarming, ook bekend als het warmtenet, is een systeem dat restwarmte van elektriciteitscentrales, fabrieken, of afvalverbrandingsovens hergebruikt om huizen te verwarmen. Ondanks de duurzaamheid van dit systeem, ervaren veel mensen de nadelen van hoge prijzen. Hierdoor groeit de interesse om over te stappen naar alternatieve verwarmingsoplossingen.

Stadsverwarming verplicht of niet?
Voor bewoners met een koopwoning is er goed nieuws: het gebruik van stadsverwarming is niet verplicht. U bent vrij om over te stappen naar een andere verwarmingsmethode. Helaas geldt dit niet voor huurders, aangezien de keuze vaak in handen is van de verhuurder. Bij appartementen is het overstappen lastiger, omdat het systeem gezamenlijk wordt beheerd.

Warmtepomp in plaats van stadsverwarming
Een uitstekend alternatief voor stadsverwarming is een warmtepomp. Er heerst soms het misverstand dat wanneer u aangesloten bent op stadsverwarming, een warmtepomp niet mogelijk is. Goed nieuws: Er zijn twee type warmtepompen die compatibel zijn met stadsverwarming, namelijk:

    • De hybride warmtepomp:  De hybride warmtepomp werkt op stroom en kan worden aangesloten op stadsverwarming. De warmtepomp voorziet grotendeels in de verwarming, terwijl de stadsverwarming inspringt bij extreme kou. Ze zijn een uitstekende keuze voor een soepele overgang naar duurzamere verwarming zonder de noodzaak van een volledige omschakeling. Ze zorgen voor een besparing van zo’n 60-70% op uw stadsverwarming.
    • De volledig elektrische warmtepomp:
      Deze krachtige variant kan uw woning altijd op de juiste temperatuur houden, waardoor stadsverwarming volledig overbodig wordt. Zelfs in woningen uit 1930 hebben we met succes fluisterstille, modulerende, en energiezuinige warmtepompen geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat de warmtepomp mogelijk op een andere locatie moet worden geplaatst vanwege ruimte en omvang.

Wat is goedkoper: warmtepomp of stadsverwarming?
Een veelgestelde vraag is wat nu eigenlijk goedkoper is: een warmtepomp of stadsverwarming. Hoewel de kosten op voorhand voor een warmtepomp hoger zijn, biedt het op lange termijn aanzienlijke besparingen. Daarnaast zijn er verschillende subsidies beschikbaar die de investering verder kunnen verlagen. Dus, niet alleen milieuvriendelijker maar ook financieel aantrekkelijk!

Showroom bezoek in Tilburg
Wilt u op zijn Brabants "houdoe" zeggen tegen stadsverwarming? Overweeg dan een bezoek aan onze showroom in Tilburg. Bij de aanschaf van een warmtepomp gaat u een relatie aan van zo'n 20 jaar. Wij begrijpen dat het investeren in duurzame oplossingen een belangrijke beslissing is, daarom bieden wij de mogelijkheid om onze producten te bekijken in onze showroom aan de Pallasstraat 10-12 in Tilburg. Hier kunt u zelf ervaren wat wij bedoelen met 'fluisterstil' en de kwaliteit van onze producten ontdekken.

Dus waar wacht u nog op? Zeg "houdoe" tegen stadsverwarming en verwelkom de warmtepomp als duurzaam alternatief. Maak een afspraak voor een showroombezoek door te bellen naar 013 204 0943 of een e-mail te sturen naar contact@aarde.nl.