3-11-2020 Lonneke

Steeds meer werkgelegenheid door duurzame energiesector

Na het onderzoek van LinkedIn, blijkt nu ook uit een nieuw rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat de duurzame energiesector voor steeds meer werkgelegenheid zorgt.

Baan

In 2018 waren er al zo’n 57.000 banen in de sector, vanwege de energietransitie zal dat aantal de komende jaren nog eens fors toenemen. Er worden steeds meer zonne- en windparken aangelegd in Nederland, en daar zijn installateurs en bouwlieden voor nodig. Op kleinere schaal wordt er steeds meer geïnvesteerd in de zogenaamde 0-op-de-meter-woning. Waarvoor de installatie van zonnepanelen, warmtepompen of isolatie essentieel is.                                                           

Onderzoekers voorspellen de komende jaren tienduizenden extra banen in de duurzame sector. Windparken op zee zouden wereldwijd voor wel een miljoen vacatures zorgen waarvan een groot deel in Nederland terecht komt. Er staan namelijk aan aantal grote offshore windparken in de planning. Zonne-energie is in deze sector een stabielere werkgever, omdat het veel minder leunt op grote projecten.

Interesse in een baan in de duurzame energiesector? Kijk dan hier!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen