14-10-2020 Lonneke

Opmars van de duurzame baan

Volgens een onderzoek van LinkedIn is de ‘duurzame’ baan in opkomst. Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met een duurzame baan?

Baan 2

LinkedIn onderzocht trends op de arbeidsmarkt. Uit dat onderzoek is gebleken dat inmiddels veel Nederlanders in de duurzame sector werken. LinkedIn heeft in haar onderzoek Nederlandse functietitels- en omschrijvingen geanalyseerd. Daaruit bleek dat ongeveer acht miljoen Nederlanders een duurzame baan hebben. Het onderzoek telt titels als ‘duurzaamheidsadviseur’, ‘manager verantwoord ondernemen’ en ‘specialist duurzame technologie’. Ook de ‘duurzame’ vacatures zijn fors toegenomen.

Het probleem met het onderzoek is echter dat er geen duidelijke definitie wordt gegeven van een duurzame baan. “Innovatie van nieuwe technologie, zoals zonnecellen, kan een aanjager zijn voor nieuwe banen.” Het is dus heel logisch dat de trend bestaat. “Al kan iedereen wel zeggen dat zijn baan met duurzaamheid te maken heeft.” aldus Anna Salomons, hoogleraar Universiteit Utrecht.

Wij sluiten ons aan bij de recente trend op de arbeidersmarkt al is de definitie nog niet finaal. En daarmee, willen we jullie wijzen op een aantal duurzame vacatures zoals commercieel medewerker binnendienst (parttime) en monteur zonnepanelen (fulltime). Duurzame banen, al zeggen we zelf.

Interesse? Stuur dan een mail naar jane@aarde.nl met je motivatie en CV.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen