4-05-2021 Administrator

Onze blog bestaat 1 jaar: de hoogtepunten op een rijtje

In onze blog houden we jullie op de hoogte van nieuws uit de duurzame sector, introduceren we jullie aan onze collega’s en geven we duurzame tips. Dat doen we nu al 1 jaar lang en dat vieren we door de hoogtepunten uit dat jaar met jullie te delen in deze blog.

Blog Is 1 Jaar, Top 5

5.
Welke blogposts vonden jullie het meest interessant? We hebben het voor jullie uitgezocht en beginnen met de nummer 5: ‘Rode zonnepanelen’. Veel van jullie wisten waarschijnlijk niet van het bestaan van rode zonnepanelen af, maar ze zijn er echt! Lees hier meer over deze kleurvariatie die in eerste instantie is ontwikkeld voor monumentale panden met rode dakpannen.

4.
Op nummer vier staat: ‘Hernieuwbare energie wordt verplicht bij ingrijpende renovatie.’ En dat is goed nieuws! Want om de duurzaamheidsdoelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te behalen is het van belang om zoveel mogelijk van dit soort regels vast te stellen. Wat als ingrijpend wordt gezien of wat bij zo’n renovatie de minimum hoeveelheid hernieuwbare energie is die moet worden geïmplementeerd leest u hier in de blog!

3.
Op nummer 3 staat de blog ‘Waterstoffabriek voor thuis’. Veel mensen met zonnepanelen produceren meer stroom dan ze daadwerkelijk verbruiken. Bent u er daar één van? Dan is deze blog ook voor u interessant! Eén manier om die overtollige stroom alsnog te utiliseren is via saldering. Zo lever je stroom terug aan het net en kan iemand anders er gebruik van maken. Je kunt stroom ook opslaan in een batterij. Deze thuisbatterijen hebben alleen nog niet veel capaciteit. Dan is er nu de waterstoffabriek Lavo: een systeem dat is ontworpen om zo’n 40 kilowatt op te slaan. Fors meer dan de 13 kilowatt die een thuisbatterij op kan slaan. Meer weten? Lees dan hier de blog!

2.
Op de tweede plek staat een blog met een nieuwtje waar we zeer trots op zijn ‘De meest geavanceerde zonnepanelen van Europa als eerst bij ons verkrijgbaar’. We hebben dit jaar van onze partner SunPower als allereerste in Nederland de SunPower Maxeon 5 AC-module zonnepanelen mogen ontvangen. Dat zijn de krachtigste, meest betrouwbare en meest duurzame residentiële zonnepanelen van heel Europa! Heeft u de blog nog niet gelezen? Lees hem dan hier!

1.
En dan de nummer 1: ‘Goed nieuws voor (toekomstige) zonnepaneel eigenaren: afbouw salderingsregeling waarschijnlijk uitgesteld’. Jullie houden wel van de salderingsregeling zo blijkt en wilden massaal weten of deze werd verlengd. Wij kunnen ons daar wel in vinden! Uw rendement als zonnepaneel eigenaar gaat dus voorlopig nog niet omlaag.

En met dat goede nieuws sluiten we de 1-jarig bestaan blog van onze blog af! Op naar jaar 2!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen