13-02-2024 Noortje van Campenhout

Goed nieuws: De salderingsregeling blijft

Na maanden van onzekerheid is er eindelijk een definitief besluit genomen met betrekking tot de salderingsregeling voor zonnepanelen. Goed nieuws: de salderingsregeling wordt de komende jaren niet afgebouwd! Dit is een enorme opluchting voor de vele huishoudens die geïnvesteerd hebben in duurzame energie door middel van zonnepanelen.

Laten we eens wat dieper ingaan op wat dit besluit betekent.

Wat is salderen?
Salderen is een regeling die sinds 2004 bestaat en bedoeld is om investeringen in zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Het stelt huishoudens in staat om de opgewekte stroom van zonnepanelen te verrekenen met hun energieverbruik. Hierdoor kunnen ze overtollige zomerstroom gebruiken tijdens de winter, wat leidt tot aanzienlijke verlaging of zelfs eliminatie van energiekosten. Pluspunt: er wordt geen belasting geheven over deze opgewekte energie.

Wilt u weten of zonnepanelen financieel aantrekkelijk zijn voor uw situatie? Of wilt u graag bijdragen aan een schoner milieu voor uzelf en toekomstige generaties? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en onze adviseur komt graag langs voor een passend advies op maat.

Waarom was er onzekerheid?
Sinds 2017 wordt er gesproken over het afschaffen van de salderingsregeling, voornamelijk vanwege verlies aan belastinginkomsten voor de overheid door verminderde energieafname van huishoudens. Daarnaast ervaren energieleveranciers kosten door te moeten betalen voor teruggeleverde stroom tijdens overschotten. Het idee van afbouw kwam voort uit de gedachte dat zonnepanelen ook zonder saldering rendabel zouden zijn.

Een positief besluit
Het feit dat de salderingsregeling blijft bestaan, is een positief besluit. Het biedt zekerheid aan zonnepaneelbezitters en stimuleert de overstap naar duurzame energie. 

Kortom, het behoud van de salderingsregeling is goed nieuws voor zowel huidige als toekomstige zonnepaneelbezitters. Het geeft vertrouwen en stimuleert verdere stappen richting een duurzamere samenleving.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen