22-02-2022 Noortje van Campenhout

De inval van Rusland op Oekraïne: Nadelig voor uw portemonnee

Europa heeft al een langere tijd een energieprobleem. Ondanks de stijging van de vraag naar energie door de door het coronavirus getroffen industrieën, heeft Rusland de gaslevering beperkt. Als gevolg daarvan moeten energieleveranciers veel hogere prijzen betalen voor gas en elektriciteit. Door de escalerende prijzen zijn tal van kleine energieleveranciers in Nederland al failliet gegaan, waardoor de consument met een aanzienlijk hogere energierekening wordt opgezadeld.

Portemonnee

Volgens deskundigen zal het conflict tussen Rusland en Oekraïne deze problemen verergeren. Rusland is een belangrijke speler in de olie- en gashandel. Zowel wereldwijd als voor Nederland. Het is veruit onze grootste oliebron en, na de Verenigde Staten, onze grootste gasleverancier. Als het conflict dus verergert, zullen we dat zeker in onze portemonnee voelen.

Volgens economen kunnen de olieprijzen in het ergste geval oplopen tot $135 per vat. Ook de gasprijzen zijn de hoogte ingeschoten en hebben een niveau bereikt van ongeveer $215 per vat olie-equivalent. En in de afgelopen weken zijn de energieprijzen dramatisch gestegen: een vat olie kost nu meer dan €90, en een liter benzine kost meer dan €2. Wie in januari een energiecontract afsloot, betaalde 86% meer dan een jaar geleden in dezelfde maand.

Meer gas uit de Verenigde Staten heeft geholpen om de druk enigszins te verlichten, maar experts voorspellen dat de prijs van een megawattuur gas in de nabije toekomst boven de €100 zal blijven.

Duurzame alternatieven

Lucht/water-warmtepomp
Bij de overgang naar gasvrij wonen maakt de nieuwe Alpha Innotec lucht/water warmtepomp een einde aan grootschalige aanpassingen. De pomp is de een één-op-één vervanger voor uw cv-ketel. Een warmtepomp haalt energie uit duurzame bronnen en zorgt voor een constant en comfortabel klimaat in huis. Daarnaast kunt u met een warmtepomp deels of volledig van het gas af! Daarmee bespaart u fors op uw energiekosten. 

De grootste voordelen van deze installatie zijn:
- Beter comfort dan een cv-ketel
- Geen gasaansluiting meer nodig 
- Beter energielabel
- Veel lagere energie kosten

Aarde.nl heeft deze warmtepomp al in tientallen woningen geïnstalleerd. 

Is een lucht/water-warmtepomp geschikt voor mijn woning?
Net als bij iedere warmtepomp is het zaak om uw huis voor de installatie voldoende te laten isoleren. Wanneer er veel warmte ontsnapt of kou binnenkomt is energiezuinige verwarming niet mogelijk. Als dat is gebeurd kunt u ervan uitgaan dat, wanneer u tot 1600m2 per jaar aan gas verbruikt, uw huis geschikt is voor de lucht/water-warmtepomp.

Bijkomstig voordeel: wanneer u deze warmtepomp aanschaft kunt u aanspraak maken op tot wel €3.000 subsidie.  

Volgens Remeha heeft de stijgende prijs van gas de hybride warmtepomp financieel haalbaarder gemaakt voor wie minder dan 1.500m2 gas per jaar verbruikt. Dat komt neer op twee-derde van alle huishoudens in Nederland. Met de huidige gasprijzen zal de installatie zichzelf in ongeveer 7 jaar terugverdienen.

Wilt u meer weten over warmtepompen? Lees hier meer over de voor en nadelen van warmtepompen of vraag gratis en vrijblijvend een adviesgesprek met ons aan.

Zonnepanelen
Besparen met zonnepanelen is een duurzame investering. Zonne-energie is niet vervuilend en raakt nooit op. Het goede nieuws is dat u met zonnepanelen veel geld kunt besparen op uw energierekening. Wilt u weten hoeveel geld u bespaart met zonnepanelen? Doe dan hier de zonnepanelen check.

Sunpower zonnepanelen
SunPower zonnepanelen zijn de meest efficiënte panelen die op de markt verkrijgbaar zijn. Aarde.nl is als SunPower premier partner dé installateur van SunPower zonnepanelen in Nederland! De zonnepanelen van SunPower hebben het hoogste rendement ter wereld. Met 22,7% rendement bezit SunPower het wereldrecord voor het hoogste rendement van silicium zonnepanelen (voor wat betreft standaard panelen).

Daarnaast heeft SunPower de garantie verhoogt op alle panelen die uitgerust zijn met de Maxeon cel! Alle nieuwe Maxeon panelen kennen sinds 1 januari 2022 een garantie van maar liefst 40 jaar! Hiermee is SunPower degene met de langste garantie in de zonne-energie branche.

Dit betekent dus:

- 40 jaar fabrieksgarantie
- 40 jaar vermogensgarantie
- 40 jaar service

Benieuwd of duurzame energie ook een oplossing voor uw oplopende kosten kan bieden? Vraag dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan.

 

Bron: RTL Nieuws