17-01-2024 Noortje van Campenhout

BTW teruggave op thuisbatterijen: hoe zit dat?

In het streven naar een groenere toekomst staat Nederland voor de uitdaging om duurzame energiebronnen verder te integreren. Zonnepanelen spelen al een belangrijke rol en dekken bijna 14 procent van de nationale stroomvraag in Nederland af. Om dit percentage omhoog te krijgen, zijn er obstakels te overwinnen. Denk aan onzekerheid over de salderingsregeling en knelpunten in het elektriciteitsnet op sommige locaties.

Het is ondanks de onzekerheid nu juist een goed moment om te investeren in zonnepanelen. Ze zijn momenteel namelijk betaalbaarder dan ooit en kunnen binnen 4-5 jaar worden terugverdiend. Kijkend naar de onzekerheden waar men tegenaan loopt bieden thuisbatterijen een oplossing. Daarom is het ook goed nieuws dat de belastingdienst onlangs bekend gemaakt heeft dat consumenten de BTW op de aanschaf van een thuisbatterij terug kunnen krijgen. 

Met de huidige prijzen van zonnepanelen en de mogelijkheid om BTW terug te krijgen op de aanschaf van thuisbatterijen, blijft duurzaamheid financieel aantrekkelijk. De terugverdientijd van thuisbatterijen wordt geschat op 7 tot 8 jaar, waardoor het een waardevolle investering is voor consumenten die streven naar energie-efficiëntie en kostenbesparingen op de lange termijn.

Bent u momenteel bezig met het oriënteren op de aanschaf van zonnepanelen en wilt u graag in gesprek gaan met een expert? Dan nodigen wij u van harte uit in onze showroom in Tilburg om de zonnepanelen te bekijken. Uiteraard is het ook mogelijk om een adviseur bij uw woning of bedrijf langs te laten komen voor een persoonlijk advies.

Klik hier om vrijblijvend een offerte aan te vragen.