Zonneboilers

Zonneboilers

Doel van thermische systemen is de productie van warm water. De voorraad warm water kan worden opgeslagen in een boiler en kan worden aangewend voor:
– Ondersteuning van de centrale verwarming. (Liefst vloerverwarming)
– Het opwarmen van het tapwater (douche en bad).
– Voorzien van warm water t.b.v. de vaatwasser.
– Voorzien van warm water t.b.v. de wasmachine (met thermostaatkraan).
– Levering energie voor airco.
– Leveren van warmte t.b.v. wasdroger (nog in eindfase)
– Productie van elektriciteit (laatste ontwikkelingsfase)
– Leveren van energie voor drinkwater zuivering installaties
– Het voorzien van verwarming voor een zwembad

Wij hebben diverse soorten zonneboilers in ons programma, zoals vlakke plaat collectoren met koperen buissystemen al dan niet leeglopend en vacuümbuiscollectoren met heatpipes. Deze laatste geven een extreem hoge temperatuur in Nederland tot 270° Celsius. Tijdens strenge vorstperiodes van -15° Celsius overdag leveren deze systemen toch warm water tot 80°. In de praktijk blijkt dan ook dat de vacuümbuizen met heatpipes het meest rendabel zijn, zowel voor verwarming als koeling.

Wij zijn een groot voorvechter voor het esthetisch verantwoord plaatsen van zonnecollectoren. Daar besteden wij in overleg met u grote aandacht aan. Bij ons krijg u vooraf tekeningen en een legplan van het systeem. Omdat er zowel gas als elektriciteit bespaard wordt betekent dit voor velen een flinke reductie in de maandelijkse energielasten.

Ons team heeft een ruime ervaring met installatie van vele zonneboilersystemen. Zowel particulier als bedrijfsmatig. Wij werken met vrijwel alle topmerken van uitsluitend Europese fabrikanten waardoor u bent verzekerd van de beste kwaliteit en garantiezekerheid tegen een betaalbare prijs.

Wij kunnen u precies vertellen welke subsidies voor u gelden. Zowel landelijk als lokaal. Da’s Aarde’g!