Optimizers

Optimizers

Als één of meerdere panelen in de schaduw liggen dan beïnvloed dat normaal de hele opbrengst van het systeem omdat zonnepanelen normaal in een string aan elkaar gekoppeld zijn. Als één zonnepaneel zo 50% minder opbrengt, levert het hele systeem maar 50%. Optimers voorkomen dit en zorgen ervoor ieder paneel afzonderlijk presteert wat in veel situaties het rendement van uw systeem ophoog kan brengen.
Ook indien de panelen geen last hebben van schaduw, levert een systeem met optimizers nog zo’n 8% meer op dan zonder optimizers. Dit komt omdat een optimizer het optimale rendement uit een paneel haalt. De meeste panelen hebben tegenwoordig een positieve tolerantie. Dit houdt in dat bijvoorbeeld een paneel van 250 Watt piek ook 255 Watt kan leveren . Indien aangesloten op een standaard omvormer zal dit vermogen worden gereduceerd tot de laagste in de desbetreffende string. Met optimizers zal voor elk paneel het maximale vermogen worden opgewekt. Naarmate de jaren verstrijken zal het verschil tussen de panelen in het systeem door slijtage steeds groter worden.

Dus het nut van de optimizers groeit in de tijd.
Wij werken uitsluitende met topmerken. Onze optimizers kunnen, in tegenstelling tot sommige anderen, gecombineerd worden met vrijwel ieder merk omvormer. Da’s Aarde’g!