Micro-omvormers

Micro-omvormers

In plaats van één grote omvormer voor uw hele zonnepanelensysteem kunt u ook kiezen voor micro-omvormers. Dan heeft ieder paneel zijn eigen omvormer die achter ieder paneel gemonteerd wordt. Micro-omvormers hebben zo de volgende voordelen:
– Als één of meerdere panelen in de schaduw liggen dan beïnvloed dat normaal de hele opbrengst van het systeem omdat zonnepanelen normaal in een string aan elkaar gekoppeld zijn. Als één zonnepaneel zo 50% minder opbrengt, levert het hele systeem maar 50%. Micro-omvormers voorkomen dit en zorgen ervoor ieder paneel afzonderlijk presteert wat in veel situaties het rendement van uw systeem ophoog kan brengen.
– Het systeem is eenvoudig op te schalen. Normaal zou er een omvormer bijgeplaatst moeten worden of de huidige omvormer vervangen moeten worden voor een grotere variant.
– Er is geen single-point-of-failure meer. Normaal zou het hele systeem stil liggen als de omvormer een storing heeft. Bij micro-omvormers zullen de andere gewoon door blijven werken als het ééntje een storing heeft.