Zonnepanelen op een dakkapel: kan dat wel?

Zonnepanelen Gepubliceerd op: 11-02-2022

Het plaatsen van zonnepanelen op een dakkapel is een goede manier om duurzame energie op te wekken. De zonnepanelen op een dakkapel worden aan het zicht onttrokken, waardoor de hellingshoek kan worden ingesteld. Panelen kunnen ook op het resterende dakoppervlak worden geplaatst, afhankelijk van de grootte van het dak. Door zonnepanelen op uw dakkapel te plaatsen zijn ze minder zichtbaar en kunt u meer zonnepanelen plaatsen.

 

Bestaande dakkapel
Wanneer zonnepanelen onder een perfecte hellingshoek op een dakkapel worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld wanneer ze naar het zuiden zijn gericht, leveren ze de meeste opbrengst. Het is cruciaal om er zeker van te zijn dat de dakkapel geschikt is voor zonnepanelen voordat ze geplaatst worden. Onze adviseurs adviseren u hier graag bij. Er moet ook rekening worden gehouden met de windbelasting, want zonnepanelen op een vlakke ondergrond vangen meer wind en de dakkapel moet de totale belasting aankunnen.

Nieuwe dakkapel
Wilt u een nieuwe dakkapel en overweegt u zonnepanelen te plaatsen? Vraag dan aan de leverancier om bij de bouw van de draagconstructie van de dakkapel rekening te houden met het extra gewicht van de zonnepanelen. Dit is een optie die door verschillende leveranciers van dakkapellen wordt geboden. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de zonnepanelen de dakkapel niet zullen beschadigen.

Ervaring met zonnepanelen op het dakkapel
Een voorbeeld van klanten van Aarde.nl die ook op hun dakkapelen zonnepanelen hebben laten installeren is de familie Raats. Benieuwd naar hun ervaring met de panelen op de dakkapel? U leest het hier

Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen
Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Uw besparing wordt onder andere bepaald door de plaatsing van het dak en de schaduwplekken in de omgeving. Benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw eigen situatie? Doe hier de zonnepaneelcheck en ontvang gratis en vrijblijvend persoonlijk advies.