Wat is duurzaamheid?

Zonnepanelen Warmtepomp Gepubliceerd op: 19-10-2020
lightbox image

Wat is duurzaamheid?

Wij bij Aarde.nl hebben een passie voor duurzame energie. We spannen ons samen met u volledig in voor verduurzaming van de Aarde. Dit levert een schoner milieu op en besparing op de energiekosten. Zo kunnen ook de toekomstige generaties genieten van een schone Aarde. Om te weten hoe we dit willen bereiken is het noodzakelijk om de term ‘duurzaamheid’ te begrijpen.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een breed begrip. Het komt erop neer dat in een duurzame wereld de mens, de Aarde en de economie in balans zijn, zodat we de natuurlijke bronnen niet uitputten. Als we energie als voorbeeld nemen betekent dit dat we in onze huidige energiebehoeften moeten voorzien zonder dat we de energiebronnen voor toekomstige generaties uitputten.

Niet duurzame energie
Energie die wordt verworven uit fossiele brandstoffen is niet duurzaam. Deze brandstoffen kunnen namelijk opraken. Fossiele brandstoffen zijn brandstoffen die via een langdurig natuurlijk proces zijn ontstaan uit dode organismen. Dit proces kunnen we moeilijk nabootsen. Daarom kunnen de brandstoffen opraken. Een aantal van deze brandstoffen zijn ook nog eens schadelijk voor het milieu. Bij de verbranding van kolen, olie en gas, komt CO2 vrij en dat draagt bij aan klimaatverandering.

Duurzame energie
Duurzame energiebronnen zoals zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling. Daarnaast raakt deze energie nooit op. Wij zien graag dat iedereen in de toekomst zelfvoorzienend is door middel van zonne-energie. Ook aardgas kunnen we, met de installatie van warmtepompen, vervangen door een duurzaam alternatief.

Draag dus jouw steentje bij aan een duurzame Aarde.nl door ervoor te zorgen dat deze ook op de lange termijn het totaal van onze consumptie kan dragen. Duurzame energie voor jouw huis is dan een goed begin! (link naar offerte)