Vogelschroot

Vogelschroot Gepubliceerd op: 28-04-2021

Er zijn tegenwoordig steeds meer vogels rondom de huizen, dit heeft te maken met het  feit dat er steeds meer gebouwd wordt in het leefgebied van de vogels. Wanneer er interesse is in zonnepanelen, wordt er vaak gekeken naar een oplossing om nesten onder de panelen te voorkomen. Een oplossing die overwogen kan worden is vogelschroot. Dit is een voorziening aan de onderzijde van de zonnepanelen om te voorkomen dat vogels onder de zonnepanelen kruipen en daar hun nesten kunnen maken.

De vogelschroot is oorspronkelijk ontworpen door een Amerikaanse fabrikant voor Amerikaanse daken. Tegenwoordig wordt hij ook in Nederland aangeboden, maar omdat wij hier een ander type dakpannen hebben, sluit de vogelschroot hier minder goed aan. Een klein gaatje in de vogelschroot is al voldoende voor de vogels om de vogelschroot uit elkaar te trekken en eronder te kruipen. Hierdoor biedt vogelschroot in Nederland geen 100% garantie tegen vogels.

Overweegt u om een vogelschroot aan te schaffen? Houd er dan wel rekening mee dat de vogelschroot geen garantie is op het weg blijven van de vogels. Ook vraagt een vogelschroot onderhoud. Het dient namelijk schoongemaakt te worden en gecontroleerd te worden op eventuele nestjes.