Onze partner in zonnepanelen: SunPower

Zonnepanelen SunPower Gepubliceerd op: 12-10-2020
lightbox image

Onze partner in zonnepanelen: SunPower

Al meer dan 35 jaar maakt SunPower de meest geavanceerde zonnepanelen in de branche, met een ongeëvenaard rendement en een onovertroffen betrouwbaarheid die zorgt voor een positieve verandering in de wereld. Met dat soort zonnepanelen werken wij maar al te graag. Daarom is SunPower één van de merken zonnepanelen die wij installeren. 

NASA
Het Amerikaanse bedrijf is in 1985 opgericht door Richard Swanson. Als leverancier van o.a. NASA heeft het door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd. Er is lang sprake geweest van concurrentie tussen SunPower en Spectrolab als het aankwam op de ruimtevaart. Uiteindelijk is de strijd door Spectrolab gewonnen en is SunPower zich gaan richten op de ‘aardse’ markt. Maar de drang om zonnepanelen met hoge efficiëntie te vervaardigen is daarmee niet verdwenen.

Ongeëvenaarde celconnectietechnologie
Waarin Sunpower zonnepanelen  verschillen van conventionele panelen? SunPower heeft patent op de robuuste en flexibele celconnectietechnologie waardoor de celverbinding ongeveer 100 x sterker is dan bij conventionele panelen. Door toepassing van materialen uit de ruimtevaart zijn de cellen flexibel waardoor deze minder snel breken. 

Esthetiek
SunPower heeft niet alleen qua efficiëntie de beste panelen op de markt, ook esthetisch gezien zijn de slanke, zwarte en minimalistische panelen een goede keuze.

SunPower verkoopt haar producten in meer dan 100 landen, met als doel het klimaat te helpen door verder en hoger te gaan dan we ooit voor mogelijk hielden.  

Zekerheid
Sunpower is de enige zonnepanelen fabrikant die écht 25 jaar garantie geeft op zijn producten en opbrengst. Dus zonder beperkingen wordt het paneel, inclusief arbeid en opbrengstverlies vergoed. Fraunhofer, de Duitse TNO, heeft bij speciale testen vastgesteld dat Sunpower panelen na 43 jaar nog gewoon hun werk doen. Basis is het koperen plaatje dat achter elke cel wordt gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat de cellen niet scheuren en de cel verbindingen onverwoestbaar zijn.