Hoe reset ik mijn omvormer?

Omvormer Handleiding Gepubliceerd op: 23-07-2020
lightbox image

Resetten omvormer

Is er sprake van een nieuwe provider of router, dan is punt 6 van toepassing.

Een omvormer resetten (alle omvormers).

1. De omvormer uitzetten. Aan de onderkant van de omvormer zit een draaiknop of een switch waar on/off bijstaat. Deze op off zetten.
  2. De automaat in de meterkast waarop de zonnepanelen zijn aangesloten uitzetten door het knopje omlaag te zetten. (hier is over het algemeen een sticker bijgeplakt waar PV opstaat)
  3. Heel even wachten.
  4. De automaat in de meterkast weer aanzetten door het knopje van de automaat omhoog te zetten.
  5. De omvormer weer aanzetten (de knop of switch op ‘on’).
  6. Werkt dit niet of is er een nieuwe router:
  • Voor een Sofar omvormer, zie de handleiding van de SolarMAN om de omvormer weer te verbinden met de router. Deze dient gevolgd te worden vanaf stap twee. Het wachtwoord wat hiervoor gevraagd wordt, staat op de wifi of ethernet stick die onderin de omvormer van de klant zit.
  • Voor een SolarEdge kan een case aangemaakt worden door de klant bij SolarEdge 0800-7105 of suport@solaredge.nl. Zij kunnen de omvormer op afstand verbinden met de router.
  • Voor een Fronius is de inzet van onze monteur nodig, u kunt hiervoor een afspraak maken.

Wanneer onze monteur moet komen (alle omvormers) voor een probleem veroorzaakt door router problemen, bliksem, wachtwoord kwijt, nieuwe telefoon e.d. worden er op basis van nacalculatie kosten in rekening gebracht.