Warmtepomp Aarde 7

Haal het zonnetje in huis!

Combineer uw zonnepanelen met een warmtepomp voor een ultiem duurzame woning.

Wanneer u een warmtepomp aanschaft bent u voor het verwarmen van uw huis en tapwater niet meer afhankelijk van aardgas. Een mooie stap naar een duurzamere Aarde. De warmtepomp loopt echter wel op stroom, dus wilt u een volledig groene investering, dan komt het goed uit als er al zonnepanelen op uw dak liggen! Met zonnepanelen kunt u de stroom die u gebruikt om de warmtepomp aan te drijven zelf opwekken. Met deze combinatie hoeft u dus geen elektriciteit én geen gas af te nemen en zal u in de toekomst veel geld besparen.

Typen warmtepompen 

We onderscheiden een aantal typen warmtepompen. Lees hier welke en bepaal welke het beste bij uw woning past:

Lucht/Lucht

Het eerste type dat we behandelen is de lucht-luchtwarmtepomp. Deze bestaat uit een buiten-unit en één of meerdere binnen-units. Elke binnen-unit kan één specifieke ruimte verwarmen. Wilt u dus meerdere ruimtes verwarmen, dan heeft u bij een lucht-lucht warmtepomp ook meerdere binnen-units nodig. Het gedeelte dat zich buiten bevindt ontleent warmte uit de lucht buitenshuis en geeft deze via de plafond- of wandunit af aan de binnenruimte(s).

Deze warmtepomp zal u voor thuis voornamelijk herkennen als een traditionele airconditioning. De lucht-lucht warmtepomp kan ruimtes dan ook niet alleen verwarmen, maar ook verkoelen.

Nou horen we u denken: maar wat nou als het winter is? Dan kan er toch geen warmte onttrokken worden uit de buitenlucht? Jawel! Zelfs als het vriest kan een lucht-lucht warmtepomp warmte uit de buitenlucht onttrekken. Dit komt doordat de pomp warmte haalt uit energie in de lucht. Zelfs wanneer het vriest bewegen er moleculen in de lucht en is er dus energie. De moleculen stoppen pas met bewegen wanneer het -273 °C is.

Offerte aanvragen
Msz Ap

Lucht/water

De lucht-waterwarmtepomp ontleend, net als de lucht-lucht warmtepomp, warmte aan de buitenlucht. In tegenstelling tot de lucht-luchtwarmtepomp verspreidt de lucht-water warmtepomp deze warmte niet via de lucht met speciale binnen units, maar via verwarmd water. Dat verwarmd water geeft de pomp, net als de cv-ketel, af aan de radiatoren of de vloerverwarming.

Offerte aanvragen
Lucht Water

Bodem/water

De bodem-water warmtepomp verspreidt de warmte ook via de radiator of vloerverwarming, alleen ontleent deze energie uit de bodem i.p.v. uit de buitenlucht. Deze warmtepompen hebben een hoog rendement. En ook deze warmtepomp kan ruimtes zowel verwarmen als verkoelen.

De energie kan op twee manieren uit de grond worden gehaald. Er kunnen grondcollectoren dicht bij het oppervlak geplaatst worden die de thermische energie opvangen. Of er worden geothermische sondes in de grond geplaatst die thermische energie doorgeven aan de warmtepomp uit een diepte van 40 tot 100 meter. Voor het plaatsen van deze sondes heeft u goedkeuring nodig van de gemeente.

Offerte aanvragen
Vitocal 22 G White

Degene met het hoogste rendement? Degene met de minst ingrijpende installatiemethode? Of wilt u toch liever een persoonlijk advies van één van onze experts? Het kan allemaal!x

Benieuwd wat u kunt besparen?

Doe de check!