29-06-2020 Paula Anguita

Zonnepanelen verzekeren is niet altijd nodig

Storm

Wie thuis aan de slag gaat met zonnepanelen doet er goed aan om ook de verzekeringspolis even op te zoeken en na te gaan of zonnepanelen onder al bestaande verzekeringen gedekt zijn.

Als de zonnepanelen worden geplaatst op een eigen woning, dan zullen de zonnepanelen waarschijnlijk al gedekt zijn door de opstalverzekering. Toch is het altijd goed om dit even na te gaan. Het maakt namelijk verschil op welke manier de zonnepanelen zijn gemonteerd. Zonnepanelen die schroefvast op het dak zijn gemonteerd, zijn daardoor onderdeel geworden van het onroerend goed; uw huis. Zonnepanelen die 'los' liggen of staan - bijvoorbeeld op een plat dak - zijn geen onderdeel van het onroerend goed (zitten niet schroefvast aan het huis) en zijn dan niet altijd gedekt door de opstalverzekering.

Wie een woning huurt en alleen een inboedelverzekering heeft, zal voor de zonnepanelen een uitbreiding van de verzekering nodig hebben.

In beide gevallen is het goed om na te gaan of de zonnepanelen verzekerd zijn bij diefstal, ook als er géén inbraakschade mee gepaard gaat. En of de zonnepanelen verzekerd zijn bij natuurrampen. Sommige verzekeraars sluiten schade door natuurrampen uit, terwijl juist dit voor zonnepanelen het grootste risico vormt. Denk bijvoorbeeld aan schade door een zeer zware storm of hele harde hagelbui.

Hoe dan ook is het wijs om vooraf even contact op te nemen met de verzekeraar en goed op de hoogte te zijn van de dekking en voorwaarden van uw verzekering voordat u begint met de installatie.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen