23-09-2020 Lonneke

Zonnepanelen in de herfst

Aangezien het in de herfst vaker bewolkt is en het seizoen over het algemeen minder zonuren telt denken veel mensen dat een PV-systeem dan niet rendabel is. Dat is echter niet het geval! Hieronder een aantal redenen waarom u juist nu zonnepanelen zou moeten overwegen.

Blauw Grafisch Ontwerp Visitekaartje 2

Diffuus licht
Zonnepanelen werken op licht. Wanneer het dus bewolkt is kan er net zo goed energie worden opgewekt, omdat diffuus licht ook een energiebron is. De piek van de opbrengst van zonnepanelen ligt dan wel tussen de maanden maart en oktober, maar ook in de herfst is uw installatie rendabel.

Op tijd voor de piekmaanden
Omdat de installatie van een PV-systeem een aantal weken kan duren bent u er, als u de panelen in het najaar aanschaft, zeker op tijd bij voor de piekmaanden.

Meer energieverbruik
In het najaar wordt er gemiddeld meer energie gebruikt dan in de zomermaanden. Het wordt vroeger donker dus zetten we de lampen eerder aan. We gaan weer massaal naar binnen voor gezellige avondjes thuis. En om onszelf te verwarmen zijn elektrische kacheltjes of dekens ook geen uitzondering meer. Juist dan is het rendabel om minder stroom af te nemen door het zelf te produceren. 

Saldering
Als u nu een PV-systeem aanschaft kan u langer genieten van de salderingsregeling die in 2023 komt te vervallen.

Milieu
Het is beter voor het milieu wanneer we onze energie opwekken met een PV-systeem. Ieder huishouden telt en hoe sneller we omschakelen hoe beter.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen