10-02-2021 Lonneke

Zaken om rekening mee te houden bij het aanschaffen van zonnepanelen

Wanneer u nadenkt over de aanschaf van zonnepanelen, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. U wilt natuurlijk wel het meeste uit uw panelen halen! Onze adviseurs helpen u daarbij, maar wij zetten hier ook alvast wat zaken op een rijtje. 

Huur Campagne Landingspagina 2

Hoeveel energie verbruik ik? 
Ten eerste is het handig om te weten hoeveel energie uw huishouden gemiddeld verbruikt. Wanneer u volledig zelfvoorzienend wilt worden moeten uw panelen natuurlijk genoeg opbrengen. Uw energiemaatschappij kan uw verbruiksgegevens achterhalen, maar u kunt ook het gemiddelde verbruik aan de hand van uw gezinssamenstelling hanteren. Die cijfers vindt u in de onderstaande tabel. 

Wat is de hellingshoek, oriëntatie en grootte van mijn dak? 
Ook de richting, hellingshoek en het oppervlak van uw dak is belangrijk. De zonnepanelen moeten immers wel passen en het helpt ook als ze in de zon kunnen liggen. Een hellingshoek van 35 graden is ideaal, dan kunt u het hoogste rendement verwachten. Heeft u een plat dak? Dan kunnen de zonnepanelen met een montagesysteem in deze ideale hoek worden gelegd. Wanneer u een schuin dak heeft en de hellingshoek is groter dan 35 graden zal het rendement iets lager zijn. Als u dit weet, kunt u bijvoorbeeld een extra paneel aanschaffen of voor panelen met een hoger rendement gaan. 
 
Ook de oriëntatie van uw dak maakt verschil. Een dak op het zuiden levert het meeste op. Wanneer u dit vergelijkt met een dak richting het westen of oosten scheelt dit 20 procent in opbrengst. Als u de panelen in zuidoostelijke of zuidwesterlijke richting plaatst zal dit rond de 10 procent verschillen met panelen in zuidelijke richting. 
 
Daarnaast is het vanzelfsprekend dat u voldoende ruimte op uw dak dient te hebben voor uw installatie. Passen er minder panelen dan u zou willen? Ga dan voor panelen met een hoger rendement of kijk of er ergens anders wellicht nog plek is. Bijvoorbeeld op de garage of in de tuin. 
 
Wat voor zonnepanelen wil ik? 
Wanneer u uiterlijk belangrijk vindt, kunt u kiezen voor ‘all black’ zonnepanelen, deze hebben geen lijntjes en ogen rustig en stijlvol. Vindt u het belangrijk dat de panelen veel opbrengen, dan gaat u voor panelen met een hoog vermogen. Bent u niet goed in kiezen? Dan zullen onze adviseurs u hierin bijstaan en de beste panelen voor uw persoonlijke situatie en voorkeuren helpen te vinden. 

Dit zijn een aantal zaken om bij stil te staan wanneer u zonnepanelen aan wilt schaffen. Wanneer u zeker wilt zijn van de beste keuze helpen onze adviseurs u graag. Daarnaast kunt u een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen via de knop hieronder. 

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen