13-04-2021 Administrator

Wereldboekendag: boeken met een duurzaam onderwerp

Vrijdag was het Wereldboekendag, een dag die in het teken staat van, u raadt het al, boeken! Speciaal daarvoor heeft Aarde.nl voor u een mooie lijst samengesteld van boeken met een duurzaam onderwerp.

Boeken Top 5

1. Zo kan het ook- Jaco Appelman

Veranderen: we zitten er middenin. De gevolgen van klimaatverandering, te veel stikstof en het ontstaan van virussen als corona maken dat we ons steeds vaker moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Met ons huidige economische model maken we ecosystemen stuk om groei te bewerkstelligen. De mensen en projecten in dit boek laten zien dat het ook anders kan. De basis hiervoor is te vinden in bio-geïnspireerde denkrichtingen als biomimicry, biophilia en circulaire economie. Een groene eeuw ligt om de hoek. Door andere vragen te stellen en te leren van oeroude processen in de natuur kunnen we komen tot een nieuwe economie die de natuur niet afbreekt, maar herstelt. Hoe we dit doen op een manier die geluk, gezondheid en verbondenheid bevordert? Dat leest u in dit boek.

2. Bewuster leven - Mirjam Looij

In het boek 'Bewuster leven' neemt schrijfster Mirjam Looij u mee in haar zoektocht naar een duurzaam, minimalistisch en eenvoudiger leven. Een jaar geleden gooiden zij en haar man het roer om en lieten een tiny house bouwen. In dit boek deelt ze haar verhalen, worstelingen en inzichten maar geeft ze ook handvatten voor een bewuster leven met een positieve en soms christelijke insteek. Iedere week staat er een ander onderwerp centraal m.b.t. duurzaamheid, eenvoud, het tiny house, (digitaal) minimaliseren, geloof en zelfliefde. Wilt u nog (milieu-)bewuster leven? Dan is dit hét boek voor u!

3. EcoPositief in vijf stappen - Babette Porcelijn

Hoe verduurzaam u uw dagelijks leven? Wat werkt nou echt en wat juist niet? Dit doeboek helpt u om effectief aan de slag te gaan. U ontdekt waarmee u de meeste impact heeft, welke oplossingen bij u passen, en wat ze u opleveren. Misschien wordt u zelfs wel eco-positief. Weten wat dat is en hoe u het wordt? Doorloop de vijf stappen en ontdek het allemaal. Corona heeft ons leven op zijn kop gezet. Misschien wilt u deze kans om te resetten graag aangrijpen om meteen te verduurzamen. Want een duurzame toekomst is een stuk gezonder. Dit compacte en inspirerende doe-boek neemt u stap voor stap mee op weg naar een duurzaam dagelijks leven.

4. Hoe gaan we dit uitleggen- Jelmer Mommers

We stoten al meer dan honderd jaar zo veel broeikasgassen uit dat de aarde nu gevaarlijk opwarmt. Als we zo doorgaan, stevenen we af op een onleefbare planeet. Maar de grote omwenteling is begonnen. In dit boek beschrijft Jelmer Mommers een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. Een probleem dat bij de meesten van ons vooral een gevoel van machteloosheid oproept. Ten onrechte. Want achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien: onze toekomst op aarde schrijven we zelf. 

5. Het tegenovergestelde van een mens – Lieke Marsman

Lieke Marsman in ‘Het tegenovergestelde van een mens’: “Waar het op neerkomt is dat de mensheid als geheel ook eenzaam is. We kunnen er niet tegen dat er niemand iets terugzegt, dat we nog altijd geen dieren hebben horen praten – ja, misschien zo nu en dan in de vorm van het schrille gegil dat onze slachthuizen vult, maar niet met woorden, niet met een oplossing voor de dingen waar we al tijden mee zitten. Zelfs de hemel is leeg. En dus zetten we ons af door al die zwijgende natuur om ons heen te vernietigen, als een wanhopige geliefde die maar niet wordt terug ge-sms't en het in het café op een zuipen zet.” Nog nooit verscheen er een roman als ‘Het tegenovergestelde van een mens’. Lieke Marsman kantelt onze ideeën over klimaatverandering en identiteit op een manier die duizelig maakt.

Aarde.nl wenst u veel leesplezier!

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen