8-06-2020 Paula Anguita

Waarom SunPower® Maxeon®-zonnepanelen geen rasterlijnen hebben

Maxeon3 Solar Cell Diagram 16X9

De cellen in de zonnepanelen van SunPower® Maxeon® hebben niet de bekende rasterlijnen die conventionele panelen wel hebben. 

De reden is dat SunPower® Maxeon®-cellen gebruik maken van geleiding via back contacts: metalen verbindingen aan de achterkant van de cellen. Hierdoor zijn de bekende metalen rasterlijnen op de voorkant verdwenen en kunnen deze zonnepanelen meer zonlicht opnemen.

Metaal maakt elke cel veel sterker. Bovendien zijn de zonnecellen beter beschermd tegen corrosie door weersinvloeden. De metalen verbindingen tussen de zonnecellen zijn ook nog eens veel dikker en degelijker van de SunPower® Maxeon® -panelen, in vergelijking met andere zonnepanelen. Hierdoor hebben deze verbindingen veel minder last van uitzetten en inkrimpen door warmte en koude. Dit vergroot de levensduur van de SunPower® Maxeon® -panelen, waardoor er 25 jaar garantie kan worden gegeven.

35% meer energie

De prestatie van zonnepanelen neemt doorgaans per jaar een heel klein beetje af. 'Degradatie' wordt dat genoemd. De SunPower® Maxeon® -panelen hebben een veel kleinere degradatie dan andere zonnepanelen. De meeste conventionele zonnepanelen hebben een degradatie van ongeveer 0,75% per jaar. Maar bij SunPower® Maxeon® -panelen is dat slechts 0,2% per jaar.

Concreet heeft dat als voordeel dat een SunPower Maxeon-zonnepaneel 25% meer energie opwekt in het eerste jaar. In het 25ste levensjaar wekt dit zonnepaneel nog steeds 45% meer energie op dan andere zonnepanelen. Gemiddeld levert een SunPower® Maxeon® zonnepaneel 35% meer energie op gedurende de eerste 25 jaar.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen