17-03-2021 Lonneke

Verkort de terugverdientijd van uw zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme en duurzame investering, maar een investering niettemin. Uit onderzoek van het Ministerie van Economische zaken blijkt dat de meeste mensen pas zonnepanelen aanschaffen wanneer de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar ligt. Gelukkig wordt dit steeds meer een regel dan een uitzondering vanwege de technische ontwikkelingen in de zonne-energiesector. Het rendement van zonnepanelen wordt steeds hoger en de panelen worden steeds goedkoper. Maar u kunt ook zelf iets doen om de terugverdientijd zo kort mogelijk te maken!

Besparen

Maak aanspraak op btw-teruggave
Wanneer u zonnepanelen aanschaft betaalt u daar btw over. Deze kunt u terugvragen bij de Belastingdienst. Wanneer u dat doet, krijgt u 21% van het aankoopbedrag van de panelen terug.

Salderen
Daarnaast kunt u door stroom terug te leveren aan het net sneller uw panelen terugverdienen. Uw energieleverancier trekt de stroom die u heeft terug geleverd dan af van uw elektriciteitsrekening. Dit wordt salderen genoemd en dat kan nog tot 2023. Echter is er de laatste tijd onenigheid binnen de Tweede Kamer ontstaan over de afschaffing van de salderingsregeling. Dus wellicht kunt u straks langer genieten van voordeel op uw energierekening door middel van saldering!

Wanneer u deze twee maatregelen neemt verkort u uw terugverdientijd aanzienlijk! Het is daarom dus ook wijs om zonnepanelen te nemen voordat de salderingsregeling wordt afgeschaft.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen