1-12-2020 Lonneke

Uitstoot broeikasgassen EU vermindert in 2019 naar laagste niveau in 30 jaar

Goed nieuws voor de Aarde, want de uitstoot van broeikasgassen in de EU-landen daalde vorig jaar met 3,7 procent. Dit terwijl het gemiddelde Bruto Nationaal Product juist met 1,5 procent toenam. Dat blijkt uit het jaarlijkse EU Climate Action Progress Report.

Uitstoot

De broeikasgasemissies in de Europese Unie zijn ten opzichte van 1990 in totaal met 24 procent afgenomen waarvan dus 3,7 procent in 2019. Het niveau ligt lager dan in de afgelopen dertig jaar. Dat de uitstoot omlaaggaat en het Bruto Nationaal Product juist omhoog wil zeggen dat het mogelijk is voor de economie om te groeien zonder meer uit te stoten, iets wat voorheen niet voor mogelijk werd gehouden. Toch is het nodig om nog wat harder ons best te doen als we in 2050 de Klimaatdoeleinden willen halen, maar we zijn in ieder geval goed op weg.

Een groot deel van de afname van de uitstoot van broeikasgassen is te danken aan de sluiting van kolencentrales. Wat op zijn beurt weer komt door vernieuwing in de energiesector. Duurzame energie is flink in opkomst en heeft er mede voor gezorgd dat in het afgelopen jaar 152 miljoen ton CO2 minder werd uitgestoten.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen