24-11-2020 Lonneke

Tuktuks op zonne-energie

In Breda hebben de twee jonge ondernemers Fleur van Oorschot (29) en Laurens Janssen (29) de Breda Startup Award gewonnen met hun idee voor een tuktuk op zonne-energie.

Tuktuk

De twee hebben daarmee zonder ook maar één product te hebben verkocht bedrijven afgetroefd die al voor miljoenen aan omzet draaien. Het was daarom voor hen een totaal onverwachte overwinning.

Fleur en Edgar willen met hun bedrijf TUX mobility eind 2021 hun eigen voertuig introduceren in Bangalore, India. Daar rijden op het moment zo’n 194.000 tuktuks rond waarvan er maar enkele tientallen elektrisch zijn. TUX mobility wil daar verandering in brengen en hoopt eind dit jaar hun eerste tuktuk prototype te testen dat rijdt op zonne-energie.

De twee zijn op het idee gekomen toen zij zelf in een tuktuk zaten. Ze zaten toen letterlijk op de gasfles waarmee het voertuig aangedreven werd. Dat vonden ze niet meer kunnen, het was tijd voor een duurzame oplossing. Omdat er in India geen groot genoeg netwerk aan elektrische laadpalen is, was een andere oplossing nodig. Dat werd zonne-energie. Zonnecellen worden ingebouwd op het dak van de toekomstige tuktuks van TUX mobility, waardoor de chauffeurs geen geld uit hoeft te geven aan benzine en het financieel aantrekkelijk wordt om voor de duurzame optie te kiezen.

Bron: BN DeStem

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen