10-06-2020 Paula Anguita

SunPower zonnepanelen kunnen een stootje hebben

Een 'klimaatwhiplash' is een extreme wisseling in weersomstandigheden. SunPower zonnepanelen kunnen daar tegen.

Buigzaam Video Still 2020 06 10 130802

Er is sprake van een 'klimaatwhiplash' als er in korte tijd extreme weersveranderingen optreden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de harde regenbuien tijdens de zomer, terwijl de temperaturen tropisch zijn.

Ook in Nederland komen dit soort extreme weersomstandigheden steeds vaker voor. Er zijn aanwijzingen dat door opwarming van de aarde dit soort extreme weersomstandigheden steeds vaker zullen voorkomen. Onderzoekers denken dat dit wordt veroorzaakt door de opwarming van het poolgebied en de klimaatverandering.

Niet alle zonnepanelen presteren even goed bij grote schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Als een systeem slecht werkt is het minder duurzaam en is het financiële rendement lager.

Als de temperatuur wisselt van erg koud naar erg warm en omgekeerd, zullen de metalen cellen en stroken in zonnepanelen in verschillende mate inkrimpen en uitzetten. Dat kan na verloop van tijd leiden tot defecten bij cellen zonder solide metalen onderlaag. Dankzij de gepatenteerde koperen onderlaag kunnen SunPower® Maxeon®-cellen buigen waar andere breken. Daardoor zijn ze opgewassen tegen de zwaarste omstandigheden.

Lees meer bij de bron: SunPower.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen