8-04-2022 Noortje van Campenhout

SunPower komt met verbeterde versie thuisbatterij SunVault

Zonnepanelen kunnen worden gekoppeld aan een thuisbatterij. Dat is een grote accu waarin opgewekte stroom, die op dat moment niet nodig is, opslaat.  Zulke thuisbatterijen komen steeds meer op de markt. SunPower heeft er al een: SunVault, en lanceert nu een krachtigere versie. 

Sunvault

Noodstroom
SunPower heeft een uitbreiding aangekondigd van zijn residentieel batterijopslagsysteem, SunVault Storage, in de vorm van 26 kWh en 52 kWh configuraties, waardoor het systeem klanten kan voorzien van back-upstroom voor elk apparaat in hun huis in het geval van een stroomstoring. De eerste versie van de batterij, uitgebracht in 2019, haalde 13 kWh. Met de nieuwe versies kan 2 keer zoveel zonne-energie opgeslagen worden. Hierdoor kan de SunVault-opslag dienen als noodstroombron voor een heel huishouden.

Garantie
De lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterij wordt geleverd met een garantie van 10 jaar, inclusief 70% bruikbare energiebehoud. Deze garantie-update verhoogt de norm voor residentiële energieopslagsystemen zonder beperking op de totale energiedoorvoer of het aantal keren dat klanten hun batterij kunnen opladen.

Stroomstoring
De reden dat SunPower deze nieuwe thuisbatterij gelanceerd heeft is omdat volgens de 201 Energy sense index van het bedrijf 40% van de huiseigenaren zich elke maand zorgen maakt over stroomstoringen. (Deze komen in Amerika met grotere regelmaat voor).

Het nieuwe SunVault-opslagsysteem is nu te bestellen in de Verenigde Staten. SunPower heeft nog niet aangekondigd of en wanneer hun thuisbatterijen beschikbaar zullen zijn in Europa.