30-12-2020 Lonneke

Pak de lentezon mee, laat nu zonnepanelen installeren!

Zonnepanelen brengen het hele jaar door stroom op, maar de piek ligt toch wel in de lente en zomer. Daarom is het verstandig om nu zonnepanelen aan te schaffen, zodat u het voorjaarszonnetje nog mee kan pakken voor het hoogste rendement!

Voorjaarszon

In de maanden april tot en met augustus haalt u over het algemeen de meeste opbrengst uit uw panelen. Dit komt niet omdat het dan warmer is, maar omdat de zon hoger staat dan in de maanden daarvoor en daarna. Dit zorgt ervoor dat de lichtinval beter is en dat is gunstig voor het rendement van uw PV-systeem.

Het is niet zo, zoals vaak wordt gedacht, dat zonnepanelen bij extreme warmte meer produceren. Bij hogere temperaturen kan de opbrengst van uw panelen zelfs iets afnemen. Een zonnepaneel werkt optimaal wanneer er sprake is van lichte bewolking. Dat komt omdat wolken veel licht reflecteren en dit beter verdelen zodat de panelen meer tijd hebben om af te koelen en vervolgens weer optimaal te functioneren. Maar omdat er op zonnige dagen een constantere toestroom van licht is, produceren zonnepanelen op die dagen toch de meeste energie. En er zijn in de lente en de zomer natuurlijk meer zonnige dagen dan in de herfst en de winter.

Het rendement van zonnepanelen per maand:

opbrengst van zonnepanelen

Laat daarom zo snel mogelijk zonnepanelen installeren zodat u dat voorjaarszonnetje zeker mee kan pakken!

Bel ons op 013 204 0943, stuur een mail naar info@aarde.nl of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen