10-11-2020 Lonneke

Ook huurders aan de zonnestroom

Niet alleen kopers willen bijdragen aan een betere toekomst, ook huurders zouden hun huis graag duurzamer maken, maar voor hen waren zonnepanelen nooit een optie. Samen met sociale onderneming Delen Duurzame Energie werkt energieleverancier Greenchoice aan een manier om huurders en woningcorporaties toch aan zonnepanelen te helpen. Dan moeten er echter wel genoeg bewoners worden overtuigd.

Flat

Tot voorkort mochten zonnepanelen op huurwoningen enkel ten goede komen aan algemene voorzieningen. Sinds september is die regeling komen te vervallen. Toen is namelijk voor het eerst een flat voorzien van zonnepanelen die de bewoners van stroom voorzien. Bewoners moge krijgen korting op hun energierekening en werken mee aan een duurzame toekomst.

Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de landelijke klimaatdoeleinden. Op dit moment staan er veel zonneweides in de planning, daarbij kan veel maatschappelijke weerstand worden verwacht. Zonnestroom kan net zo goed worden opgewekt op de daken van huurwoningen. Alleen al in de sociale huursector zijn er 2,3 miljoen huurwoningen waar zonnepanelen op kunnen worden geïnstalleerd.

“Als mensen kunnen verdienen aan zonnepanelen, aan de energietransitie, dan kijken ze veel positiever naar de veranderingen. Dat is onmisbaar voor een geslaagde overgang naar duurzame stroom.” aldus Jeroen Vanson van Greenchoice.

Meer lezen over zonnestroom voor je huurhuis? Kijk dan hier.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen