16-12-2020 Lonneke

Onze collega Halit vertelt

Onze collega Halit werk al 3 jaar als adviseur duurzame energie bij Aarde.nl en kent ons bedrijf door en door. In deze blog vertelt hij hoe onze adviseurs te werk gaan wanneer ze op adviesgesprek gaan bij de klant, op welke dingen we letten en welke zaken we hoog in het vaandel hebben staan.

Halit Landscape

Aarde.nl passie voor duurzaam
Gedurende de afgelopen jaren hebben we gezien dat steeds meer mensen milieubewuster worden en hoe dat milieubewustzijn de basis vormt voor een bedrijf dat gebrand is om duurzaam te zijn, duurzaam te denken en duurzame producten aan te bieden. Duurzaamheid is verankerd in ons bedrijf. Het is de basis van de strategie en manier van opereren van Aarde.nl.

Klik met de klant
Hoe we dit doen? Heel simpel, het begint bij het eerste contact van de klant met een van onze medewerkers van de binnendienst. Samen worden er een aantal zaken besproken om te kijken of er vanuit beide kanten een goede klik is. Want zonder een goed gevoel hebben we geen basis voor een langdurige relatie. Aarde.nl installeert namelijk niet alleen zonnepanelen, we doen nog veel meer! Wij kunnen meerdere duurzame energie- en warmtetechnieken toepassen in een woning, uiteraard na een juiste inspectie. Het moet namelijk wel haalbaar zijn. Wij zullen bijvoorbeeld nooit een warmtepomp adviseren als de isolatie van de woning nog niet op orde is. Omdat we mogelijk voor meerdere duurzame oplossingen contact hebben met de klant is het daarom belangrijk dat we een goede klik hebben.

Het adviesgesprek
We komen niet bij de klant op adviesgesprek met alleen een advies om hun huidige stroombehoefte op te wekken middels een zonnepaneleninstallatie. We komen niet bij de klant om hun dakoppervlak vol te leggen met laagvermogende panelen om aan de voorkant de investering zo goedkoop mogelijk te houden. Nee! Energiekosten zijn meer dan alleen stroom. We komen voor persoonlijk en transparant advies waar u echt iets aan heeft.

Heeft u al nagedacht hoe u bijvoorbeeld in de toekomst uw woning wilt verwarmen? Is de woning goed voorbereid wat isolatie betreft? Kookt u op gas en overweegt u om elektrisch te gaan koken? Worden de dagen warmer en overweegt u het om een airco aan te schaffen die koelt maar ook kan verwarmen als u daar behoefte aan heeft? Is uw volgende auto wellicht elektrisch? En wist u dat de meeste investeringen in verduurzaming met een duurzaamheidsfinanciering mogelijk zijn?

Soms is het mogelijk om ook met kleinere investeringen grote resultaten behalen, denk hierbij aan een airco die en koelt én verwarmt. Indien u toch uw eigen energie gaat opwekken dan is het mogelijk om de airco ook mee te nemen in het plan. Wanneer u dit als bijverwarming gebruikt gaan uw stookkosten aanzienlijk omlaag. Een win-win situatie dus!

Kijken naar de toekomst
Zoals u kunt zien komt bij een goed advies veel kijken. We kunnen niet ontkennen dat we naar een toekomst gaan waarin ons gasverbruik minder zal worden en ons stroomverbruik meer. Daarom zullen we tijdens ons gesprek alle opties bespreekbaar maken om te kijken wat het beste bij uw huidige situatie past en ook bij uw wensen voor de toekomst. We kijken hoe we gefaseerd duurzame energieoplossingen kunnen toepassen.

Natuurlijk zijn er tal van mogelijkheden bij het maken van de juiste keuze voor het beste product wat bij u past, wij helpen u daarbij graag met een transparant en eerlijk advies.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen
x

Benieuwd wat u kunt besparen?

Doe de check!