17-09-2021 Noortje van Campenhout

Onze collega Bennie

Bennie werkt sinds oktober 2020 als duurzame verkoop adviseur bij Aarde.nl. Met zijn achtergrond als accountmanager en het hebben van een eigen bedrijf, zat ondernemerschap al in zijn bloed.

Bennie Wagemakers Png (1)

Een dag als verkoop adviseur
Als verkoop adviseur ga je op bezoek bij klanten en geeft je advies over zonnepanelen, energiebesparing, warmtepompen en airconditioning, maar hoe ziet zo’n dag er dan uit? Bennie vertelt het ons:  ‘’ Vaak heb je een afspraak of 3 op een dag. Je gaat bij de klant thuis op bezoek en vaak ga je dan aan de keuken tafel zitten. Hier omschrijven de klanten wat ze precies willen, ook qua energie besparing. Op basis van dat gesprek ga je kijken wat het beste bij de klant past’’

Hoge gunfactor

Het is belangrijk jezelf te onderscheiden van andere adviseurs. Bennie geeft aan dat hij in ieder geval wel een hoge gunfactor heeft. Daarnaast vertelt hij:  ‘’ Klanten geven aan dat gesprekken duidelijk zijn, ik ben ervaren in Jip en Janneke taal,  kan me makkelijk verdiepen in technische vragen, ik kan levelen met alle klanten, en ik hoor vaak dat ik eerlijk en betrouwbaar overkom. Naast dit alles kan ik op basis van gevoel wel snel een match maken met de klanten.

Een glimlach op het gezicht

Bennie omschrijft zijn baan: ‘’Divers en leuk. Er zijn heel veel verschillende type mensen en ik vind het leuk om veel contact met mensen te hebben en ze een glimlach op hun gezicht te kunnen geven met iets waar ze in de toekomst ook wat aan hebben.’’ Bennie vindt het bezorgen van de glimlach op het gezicht het leukste aan zijn werk. Hier haalt hij echt voldoening uit.  In de toekomst zou hij het leuk vinden om meer richting de zakelijke kant te gaan, door grotere projecten te doen.

x

Benieuwd wat u kunt besparen?

Doe de check!