26-10-2021 Noortje van Campenhout

Ontmoet onze collega Wieske

Wieske, onze HR-medewerkster, werkt sinds tien maanden bij Aarde.nl. Ze is hier geïntroduceerd door haar vriend Bas, die hier vroeger als werkvoorbereider werkte en door de eigenaar (Henk). Door haar collega’s wordt ze vooral als de gezellige collega gezien, maar wat doet ze nu precies bij Aarde?

Wieske (1)

Wat doet een HR medewerkster?
Toen ik Wieske vroeg wat haar werk inhoudt, vertelde ze het volgende: "Alles wat met personeelszaken te maken heeft: contracten maken, contracten bijhouden, het digitaliseren van de contracten, salarisadministratie, declaratieverwerking, interacties met detacheringsbedrijven, promotie voor het werven van werknemers, bijwerken van personeelsdossiers, digitaal gemaakt."

Naast haar reguliere verantwoordelijkheden geeft Wieske aan dat ze hoopt dat haar collega’s weten dat ze altijd open staat voor gesprek.

Een typische werkdag
"We beginnen de ochtend met offerte gesprekken met adviseurs om te zien hoe ze het doen, met welke uitdagingen ze te maken hebben en waar er mogelijkheden voor ontwikkeling zijn," legt Wieske uit. Daarna werk ik de uren van de vorige dag bij. Dan zorg ik ervoor dat de freelancers en gedetacheerden betaald worden en ondertussen controleer en voltooi ik mijn e-mail.

Haar werk is "afwisselend", zegt ze, door de taken die ze doet die niet met HR te maken hebben.

Veel contact met collega’s
Als ik Wieske vraag wat ze het leukst vindt aan haar werk, antwoordt ze met een lange lijst. Ze is erg enthousiast en somt de volgende activiteiten op: "De vrijdag middag lunch, veel contact met collega’s, met klanten bezig zijn, vragen over salarissen, contracten, losse uren die uitbetaald moeten worden, niet de hele dag achter je computer zitten en gesprekken met sollicitanten".

Duurzaamheid  
Op de vraag: ‘’Houd je je in je vrije tijd ook bezig met duurzaamheid?’,  antwoordt Wieske:  "In huis zeker, maar niet echt bewust bij dagelijkse bezigheden". Zij en haar partner Bas gaan bijvoorbeeld liever met de auto dan dat ze fietsen. Wat is er dan zo duurzaam aan het huis van Wieske? Ze verteld: ‘’ We hebben het huis wel goed geïsoleerd en we hebben zonnepanelen, airco’s en vloerverwarming. Daarnaast komt er eventueel nog een warmte pomp en we scheiden het afval goed.’’  .

Carnavals wagen
In haar vrije tijd houdt Wieske ervan om carnavalswagens te bouwen. Hier brengt Wieske het grootste deel van haar vrije tijd door. Wanneer ze niet bezig is aan de carnavalswagen gaat ze gezellig met vrienden naar het terras.