1-11-2023 Noortje van Campenhout

Ontmoet onze collega Dirk

Een jaar geleden hebben we bij Aarde.nl een waardevolle aanvulling aan ons team toegevoegd: Dirk. Hij begon als stagiair en werkt nu als automatiseringsmedewerker. Bent u benieuwd naar de rol die Dirk binnen Aarde.nl vervult en wie hij is? Lees dan snel verder!

Van Schoolbanken naar Succes bij Aarde.nl
Vorig jaar begon Dirk zijn stage met een onderzoek naar de organisatiestructuur en taakverdeling bij Aarde.nl. Tijdens zijn stageperiode paste hij zijn bevindingen direct toe binnen de organisatie. Zijn toewijding en harde werk maakten al snel indruk op ons, en we waren het er snel over eens dat we deze samenwerking graag wilden voortzetten. Wat Dirk's betrokkenheid nog opmerkelijker maakt, is zijn bereidheid om zelfs van schoollocatie te veranderen, zodat hij nog dichter bij Aarde.nl kon zijn. Dirk studeert momenteel af in Technische Bedrijfskunde en besteedt veel van zijn beschikbare uren aan ons bedrijf, waar we erg blij mee zijn.

De Rol van een Automatiseringsmedewerker
Als automatiseringsmedewerker en procesontwikkelaar heeft Dirk de volgende zaken op zijn takenlijst staan:

   • Het perfectioneren van bedrijfsprocessen.
   • Het ontwerpen van soepele werkstromen.
   • Het opstellen van richtlijnen voor diverse afdelingen.
   • Het bevorderen van communicatie en samenwerking tussen teams om strategische, tactische en operationele doelen te bereiken.

Geen woorden maar daden
Dirk heeft niet zomaar een "chique titel" cadeau gekregen. Hij heeft zijn woorden omgezet in daden. Tijdens zijn stageperiode heeft hij actief bijgedragen aan Aarde.nl door te helpen met de ERP-systeem implementatie. Hij fungeerde als de brug tussen onze directie, de Syntess-consultant en ons personeel. Bovendien speelde hij een cruciale rol bij het opzetten van een intranetplatform om diepgaand inzicht te bieden in onze bedrijfsprocessen en richtlijnen.

Waarom Aarde.nl?
Bij de vraag wat Dirk het leukste vindt aan het werken bij Aarde.nl gaf hij het volgende aan:  “Het personeel is hardwerkend en bijna iedereen heeft een hart voor de zaak. Ik zie veel potentie in de organisatie. Daarbij krijg ik de vrijheid om samen met de directie, managers en het operationele personeel naar een doel toe te werken. Hierbij krijg ik ook de vrijheid om te sparren met iedereen in de organisatie. Hierdoor voel ik me heel betrokken bij de ontwikkelingen in de organisatie en kan ik blijven ontwikkelen.’’

Passie voor duurzaamheid.. en sport!
Buiten zijn werkzaamheden heeft Dirk, zoals hij zelf aangeeft, nog ruimte voor verbetering op het gebied van duurzaamheid in zijn privéleven. Hij deelt: "Ik merk dat ik zelf nog kan bijdragen aan duurzamere keuzes, vooral bij het doen van boodschappen, waarbij ik meer rekening kan houden met mijn vleesconsumptie en voedselverspilling. Wel kies ik er wel vaak voor om te reizen per fiets of met het openbaar vervoer."

Dirk zit eigenlijk nooit stil, wanneer hij niet bezig is met zijn opleiding of het werk bij Aarde.nl is hij voornamelijk veel bezig met sport. Hij beoefent hockey, brengt regelmatig tijd door in de sportschool, en neemt graag deel aan sportieve activiteiten.  Bovendien is hij een enthousiaste supporter van zijn favoriete voetbalteam, FC Den Bosch. Ondanks zijn gezonde leefstijl wijst hij een lekker biertje of goed wijntje op het terras zeker niet af! Hier is hij dan ook regelmatig te vinden met zijn vrienden.