24-09-2021 Noortje van Campenhout

Ontmoet onze collega Dennis

Kent u onze collega Dennis al? Mogelijk heeft u hem een tijdje terug bij Heel Holland Woont gezien op RTL 4, waar hij uitleg gaf over warmtepompen. 

 

Onze Collega Dennis (1)

Dennis is al anderhalf jaar lang werkzaam als duurzaam adviseur bij Aarde.nl. Met zijn duurzame achtergrond in de warmtepompen was een uitbreiding met zonnepanelen en airco’s een gewenste optie.

Optimaal adviseren
Dennis legt uit wat het werk als duurzaam adviseur inhoudt: ‘’ Je adviseert de klant optimaal. Dit doe je door te analyseren wat de klant precies wil. Op deze manier kan je aansluiting bij de klant  vinden om ze optimaal advies te kunnen geven. De definitie van verkopen omschrijft hij als ‘’ Zo goed mogelijk verkopen is eigenlijk zoveel mogelijk kennis overdragen zodat mensen het begrijpen. ‘’

 

Het beste resultaat, comfort en efficiëntie
Dennis verteld over zijn werkdagen: ‘’Geen werkdag is hetzelfde. Doorgaans bezoek ik klanten en ga ik voor de klant een offerte uitschrijven. Daarnaast ben ik continu bezig om te achterhalen hoe het systeem het beste geplaatst kan worden. Hierbij houd ik rekening met het beste resultaat, comfort en efficiëntie. De prijs is ook van invloed. Er zijn verschillende type warmtepompen die passen bij verschillende type woningen. Hetzelfde geldt voor zonnepanelen en airco’s.‘’ Hierbij geeft hij aan dat hij het met name leuk vindt als het om grote installaties gaat. Zo zegt hij: ‘’Hoe groter de installatie, hoe meer voldoening ik eruit haal. ‘’


De wereld wijzer maken
Dennis geeft aan dat hij zijn werk: ‘’ Super interessant en leuk ‘’ vindt. Hij verteld: ‘’ Je haalt er veel voldoening uit, om die adviserende rol te kunnen geven. Daarnaast maak je de wereld ook wat wijzer. Als dat op grotere schaal zou kunnen zou dat ook leuk zijn.’’.

Dennis hoopt in de toekomst nauwkeurigere overdrachten te kunnen realiseren om de uitvoering soepeler te laten verlopen.

Vrije tijd
In zijn vrije tijd is Dennis vooral te vinden in de sportschool en houdt hij ervan tijd door te brengen met zijn kinderen. Hij houdt zich niet heel veel bezig met duurzaamheid in zijn vrije tijd, maar draagt toch een steentje bij met zijn warmtepomp, airco en zonnepanelen.