8-07-2020 Paula Anguita

Meer hypotheekruimte voor duurzame woningen met zonnepanelen

Triodos Bank gaat vanaf 1 augustus 2020 het maximale bedrag dat iemand mag lenen voor een woning mede-baseren op energieprestaties. De bank heeft dat bekend gemaakt middels een persbericht.

Hypotheek Monopoly Build 3930581 1280

Eigenaren van een woning die geschikt is om te verduurzamen, maar dat niet doen, kunnen hierdoor straks minder geld lenen van Triodos. Hiermee wijkt Triodos af van de landelijke standaardnorm hoeveel iemand maximaal mag lenen. Door de leenruimte voor onzuinige woningen te verlagen in combinatie met een gunstig rentetarief voor bijlenen voor verduurzaming, wil Triodos Bank huiseigenaren stimuleren energie te besparen.

Eigenaren van een woning met een energielabel C of lager komen bij Triodos Bank vanaf 1 augustus in aanmerking voor maximaal 90% van de marktwaarde en 90% van de standaard leenruimte op basis van inkomen. De gedachte erachter is eenvoudig: als je elke maand hoge energielasten hebt, houd je minder geld over voor de hypotheeklasten en kun je minder lenen, plus dat je huis minder waard en courant wordt. Omgekeerd kunnen woningeigenaren die hun huis verduurzamen, de benodigde leenruimte voor verduurzaming vrijspelen tot maximaal 106%.

Lees meer hierover bij de bron: www.triodos.nl/persberichten.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen