28-12-2020 Lonneke

Meer duurzame investeringen in woningen in Coronacrisis

Sinds de Coronacrisis zijn er meer duurzame investeringen gemaakt in woningen dan normaal. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en ABN AMRO.

Huizen Amsterdam

Geld over
Mensen gaan dit jaar vanwege de gedeeltelijke lockdown niet of minder op vakantie, dagjes weg of uit eten, waardoor ze geld overhouden en dat wordt massaal geïnvesteerd in de verduurzaming van woningen. Het aantal duurzame investeringen is gegroeid van 11% naar 18%. Hierdoor hebben bedrijven in duurzame energie sinds de crisis een hogere omzet dan verwacht. Het meeste wordt geïnvesteerd in zonnepanelen en isolatie.

Twee scenario’s
Nou zal dat in de toekomst wel eens kunnen veranderen en dat kan volgens experts twee kanten opgaan: mensen kunnen na de beperkingen van de gedeeltelijke lockdown massaal gaan reizen en daardoor minder geld overhouden voor duurzame oplossingen voor hun woning. Of het kan zijn dat ze de maatregelen als positief hebben ervaren en hetzelfde uitgavepatroon aanhouden. Wat kan leiden tot meer verduurzaming in de toekomst.

Minder grote projecten
Bedrijven of andere grote opdrachtgevers investeren in deze periode echter juist minder in verduurzamingsprojecten. Naar verwachting zullen deze projecten pas weer worden opgepakt wanneer de Coronamaatregelen worden versoepeld.

Hoewel de verduurzaming van particuliere woningen stijgt, liggen de grotere projecten bij duurzame energiebedrijven stil. “Dit gaat om windmolenparken en zonneweides, waar veel meer partijen bij betrokken zijn. Door corona lopen deze projecten juist vertraging op”, legt Goense van ABN AMRO uit. Naar verwachting zullen deze projecten weer worden opgepakt als de coronamaatregelen worden versoepeld.

Bron: Change Inc.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen