10-02-2021 Administrator

Kilowattuur: Watt kunt u ermee?

De opbrengst van zonnepanelen wordt gemeten in kWh, oftewel kilowattuur. Kilowattuur staat voor het aantal kilowatt dat per uur verbruikt of, in het geval van zonnepanelen, geproduceerd wordt. Deze natuurkundige eenheid voor energie is vernoemd naar de Schotse natuurkundige James Watt. Maar Watt kunt u daar nou eigenlijk mee, zo’n kilowattuur? 

Kwh (1)

Om een beter beeld te krijgen bij de opbrengst van een zonnepanelen systeem is het handig om te weten wat u kunt doen met één zo’n kWh. En dat is waarschijnlijk meer dan u denkt! Hieronder een aantal voorbeelden.  

Met één kWh kunt u: 

  • 5 avonden Netflixen. 
  • 100 keer uw telefoon opladen.
  • Een half uur lang stofzuigen.
  • 20 diepvriesmaaltijden opwarmen in de magnetron.
  • 30 uur uw koelkast laten koelen en vriezen.
  • Helemaal naar de andere kant van de stad (7 km) rijden in uw elektrische auto.
  • Eén keer de vaatwasser gebruiken. 

Zullen we er een dagje van maken?
U begint de dag met een lekkere boterham met kaas uit de koelkast. In het licht van de opkomende zon ziet u dat de vloer wel een stofzuigbeurt kan gebruiken, die taak pakt u gelijk aan! Daarna snel met de elektrische auto naar kantoor in het centrum van de stad. Na het werk rijdt u weer terug. Eenmaal thuis legt u snel de telefoon aan de lader, want dat lange telefoontje met die klant heeft de batterij aardig leeg gevreten. U heeft geen zin om te koken, pakt een kant-en-klare maaltijd uit de vriezer, en gooit deze in de magnetron. Er is niet veel afwas omdat de diepvriesmaaltijd al in een bakje zat en er geen kookgerei aan te pas kwam. Toch wilt u één keer de vaatwasser aanzetten, anders koekt alles wat er wél in zit natuurlijk helemaal aan. Nog één laatste keer naar de magnetron voor een zakje popcorn en een welverdiende avond voor de tv kan beginnen! Op een dag als deze verbruikt u rond de 5 kWh in totaal.  
 
We hopen dat u hierdoor een beter beeld heeft bij de eenheid kilowattuur en dat deze kennis wellicht van pas komt in de zoektocht naar uw perfecte zonnepanelen systeem! 
 
Heeft u interesse in zonnepanelen om zelf op een duurzame manier kWh op te wekken?
Vraag dan hier een gratis vrijblijvende offerte aan! 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen