16-07-2020 Paula Anguita

Hoe brand door zonnepanelen te voorkomen is

Via het nieuws worden we nogal eens bang gemaakt door berichten dat woningen in brand zijn gevlogen, met zonnepanelen als oorzaak. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat zonnepanelen gevaarlijk zouden zijn. Maar niks is minder waar.

Installatie Montage Zonnepaneel

Wat wel gevaarlijk is, is dat zonnepanelen op onvakkundige manier geinstalleerd worden door mensen die geen verstand van zaken hebben. Wie op eigen houtje en ongehinderd door enige kennis 'de installatie wel even zelf doet', zorgt daarmee voor levensgevaarlijke situaties en brengt huis en haard letterlijk in gevaar. Uit studies van onder andere TNO en uit het buitenlandse onderzoeken blijkt dat onvakkundige installatie vrijwel altijd de oorzaak is van incidenten.

Een veel gemaakte fout is het combineren van verschillende merken stekkers van hetzelfde type. Maar ook het op een verkeerde manier verbinden van stekkers aan kabels is een veel voorkomend en één van de meest risicovolle factoren.

Laat de installatie en montage van zonnepanelen dus altijd door de professionals doen. Bel Aarde.nl voor een afspraak: 013 204 0943

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen