16-09-2020 Lonneke

Heineken bier Nederlandse afzetmarkt gebrouwen met biogas, wind- en zonne-energie

Het bier van Heineken dat bestemd is voor de Nederlandse afzetmarkt is, net als hun flesjes, 100 procent groen. Laten we dat even anders verwoorden: het daadwerkelijke bier is niet groen, maar het brouwproces. Sinds juli wordt hierbij namelijk alleen nog maar groene energie gebruikt.

336983 Screenshot Dronebeelden Zonnedak 5 58Ed29 Original 1572438070

De bierbrouwer werkt sinds 2010 aan de duurzame ambitie ‘Brewing a Better World’ door onder andere de CO2-uitstoot van de brouwerijen te verlagen. Voor groene energie hebben ze een grote hoeveelheid zonnepanelen en windmolens geplaatst. Ook winnen ze sinds 2018 biogas uit het afvalwater van de brouwerijen in Zoeterwoude en Den Bosch. Dit wordt aangevuld met biogas uit de afvalzuivering van het Waterschap Aa en Maas. De bierbrouwer wil in 2030 volledig circulair zijn.  

Volgens algemeen directeur Hans Böhm wordt Heineken voor de Nederlandse consument sinds iets meer dan een maand met 100 procent groene energie gebrouwen. ‘De afgelopen tijd hebben we veel mooie stappen kunnen zetten, onder andere door het verder opschalen van biogas en zonne-energie. Zowel de thermische als elektrische energie die in de brouwerij wordt gebruikt bij de bierproductie en de verpakkingslijnen voor al het Heineken-bier voor de Nederlandse consument, is duurzaam opgewekt. Dit gaat om zo’n 3 miljoen hectoliter bier per jaar.’ 

Bron: Misset Horeca

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen