22-09-2020 Lonneke

Gamen op zonne-energie: eerste stap naar een batterijloze wereld

De eerste stappen naar een batterijloze toekomst worden gezet met behulp van, hoe kan het ook anders, zonne-energie. Wetenschappers van de TU Delft en de Northwestern University hebben een experimentele Game Boy ontwikkeld die oneindig draait op zonne-energie en energie die wordt opgewekt bij het indrukken van de knoppen.

Blog Game Boy

Spelen op de faalbestendige 8-bit Nintendo Game Boy-kloon, die de wetenschappers “ENGAGE” hebben genoemd, is echter verre van ideaal. Het is een piepklein scherm dat om de paar seconden uitschakelt om stroom te besparen. Het is dus een kleine stap naar een batterijloze wereld, maar elke stap telt.

Omdat deze techniek nog in z’n kinderschoenen staat durven de wetenschappers te stellen dat in de toekomst miljarden laagvermogen Internet of Things apparaten het zonder batterij kunnen stellen. Batterijen zijn duur, gevaarlijk voor het milieu en ze moeten uiteindelijk worden vervangen om te voorkomen dat gehele apparaten op de afvalberg eindigen (bijvoorbeeld omdat de batterij gaat lekken).

Gamen vermindert stress en verveling bij mensen, intermittent computing op de ENGAGE vermindert de milieu-impact van gamen. 

Meer info? Engineers Online

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen