5-07-2021 Noortje van Campenhout

Gaat u een airco kopen? Hier moet u op letten!

De aanschaf van een airconditioner is eenvoudig, maar het vinden van de perfecte airconditioner die bij uw situatie past kan lastig zijn.

Airco (2)

Als het erom gaat een kamer op temperatuur te brengen, is airconditioning de ultieme uitkomst. Een airco kan zowel verwarmen als koelen, waardoor u hem niet enkel in de zomer, maar het gehele jaar door kunt gebruiken. De meeste airconditioners kunnen naast koelen en verwarmen, ook de lucht filteren en ontvochtigen. Hiermee wordt de luchtkwaliteit in uw huis verbeterd, wat bijdraagt aan uw gezondheid.

De aanschaf van een airconditioner is eenvoudig, maar het vinden van de perfecte airconditioner die bij uw situatie past kan lastig zijn. Bij het kiezen van een airconditioner, zijn er een aantal factoren om over na te denken. De grootte van de ruimte waarin de airconditioner zal worden geïnstalleerd, evenals of de ruimte een luchtuitlaat of een raam heeft, zijn allemaal factoren om te overwegen.

Tips:

  1. Het begint allemaal met de ruimte die gekoeld moet worden, meet de ruimte daarom op. De beste methode om de inhoud van de ruimte (m3) te berekenen is gebruik te maken van de LxBxH formule (dat staat voor Lengte maal Breedte maal Hoogte). Dit levert u een kubieke meter op (m3). U kunt dit getal gebruiken om te zien welke airconditioners de koelcapaciteit hebben om deze ruimte te koelen.
  2. Ga na of de kamer ramen heeft en of hij op de zon gericht is. Het kan nodig zijn een airconditioner met een iets groter vermogen aan te schaffen als de kamer meerdere ramen heeft of meerdere uren per dag aan zonlicht wordt blootgesteld.
  3. Realiseer dat airconditioners geluid maken. In uw slaapkamer hoort u misschien liever minder lawaai dan in uw woonkamer of werkplaats. U kunt kijken of de gewenste airconditioner meerdere standen heeft, waaronder één die stiller is.

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een airco, kunt u altijd een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Onze adviseurs kijken graag met u mee.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen