10-02-2022 Noortje van Campenhout

Europees onderzoek toont dat warmtepompen als effectief en comfortabel gezien worden

Uit de nieuwste consumenten analyse van Coolproducts blijkt dat de overstap naar warmtepompen 85% van de Europese gebruikers binnen hun comfortzone houdt. Dit zowel fysiek, financieel als ecologisch.

Warmtepomp (1) (1)

Wanneer we het hebben over een duurzame manier van verwarmen, hebben we het over warmtepompen en thermische zonne-energie. Deze twee verwarmingsmethoden behoren beiden tot de best beschikbare technologieën van koolstofarm verwarmen. Dit leidt er ook toe dat ze steeds populairder worden onder de Europese markt. Helaas verloopt de overgang naar de warmtepomp momenteel nog traag vanwege het gebrek aan informatie en de twijfels van consumenten over het comfort van warmtepomptechnologie.

 

88% van de respondenten tevreden met overstap
Uit het onderzoek van Coolproducts gebleken dat maar liefst 88% van de respondenten tevreden zijn met hun overstap naar warmtepompen. Dit zowel voor de warmte in huis als voor hun portemonnee. Bovendien geeft zelfs 81% aan dat de warmtepomp hetzelfde comfort biedt als gas-/olieketels.

Het grootste gedeelte van de respondenten in o.a. Nederland stapte over naar een warmtepomp voor het milieu en klimaat, maar een groot deel stapte ook over om de energie rekening te verlagen. Met de viervoudige gasprijzen kan het financieel verstandig zijn om de gasketel te vervangen door een warmtepomp.

 

Warmtepomp ook als koelsysteem
Een warmtepomp is niet enkel te gebruiken om te verwarmen, maar ook om te koelen. De warmtepomp zorgt voor een standaard temperatuur. Hierdoor kan de warmtepomp tijdens de warmte zomerdagen de warmte ook wegpompen.  

 

Wilt u meer te weten komen over warmtepompen? Lees er meer over in onze kennisbank of neem contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over.

 

Bron: DUURZAAM NIEUWS