1-03-2021 Lonneke

Energieneutraal in 3 stappen!

Wij als fans van duurzame oplossingen vertellen u graag hoe u ervoor kunt zorgen dat uw jaarlijkse energieverbruik niet hoger ligt dan de hoeveelheid energie die u zelf opwekt. Oftewel: hoe u uw huis energieneutraal kan maken! In het Klimaatakkoord van Parijs staat dat we in 2050 met z’n allen 95% minder CO2 uit moeten stoten. Ook u zou dus na moeten gaan denken over de verduurzaming van uw huis. Wij helpen u een handje door de stappen naar een energieneutrale woning voor u op te sommen.

Energieneutraal Doe Het Zelf

1. Isoleren en ventileren

Zoals u waarschijnlijk wel begrijpt heeft het geen zin om een huis te verwarmen dat aan alle kanten warmte naar buiten lekt. Laat uw huis daarom om te beginnen goed isoleren. Denk daarbij aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Heeft u nog geen dubbel glas? Laat dit dan snel installeren! Er is tegenwoordig zelfs driedubbel of HR-glas verkrijgbaar, voor een nóg betere bescherming tegen de kou. 
Daarnaast heeft een goed geïsoleerde woning een goede ventilatie nodig. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit en dat is belangrijk voor de gezondheid. Het kost bovendien ook veel meer energie om vochtige, niet-geventileerde lucht te verwarmen, dan frisse buitenlucht.


2. Duurzame warmte

Wanneer uw huis voldoende is geïsoleerd en goed is geventileerd wordt het tijd om te gaan denken aan duurzame warmte. Een warmtepomp is een mooi alternatief voor een cv-ketel die werkt op vervuilend aardgas. Een warmtepomp haalt namelijk haar warmte uit duurzame bronnen zoals de buitenlucht, de grond of het bodemwater.

Vraag hier een gratis en vrijblijvende offerte aan voor een warmtepomp.

 

3. Duurzame elektriciteit

Een warmtepomp loopt op elektriciteit, net als veel andere apparaten in huis. Om niet meer elektriciteit te verbruiken dan op te wekken zult u ten eerste, u snapt het al, zelf elektriciteit op moeten wekken! Dit kunt u doen door zonnepanelen te laten installeren.

Kijk hier voor ons assortiment zonnepanelen.  

Wanneer zonnepanelen u in uw volledige elektriciteitsbehoefte voorzien, u van het gas af bent en een warmtepomp uw huis verwarmt, is uw huis energieneutraal!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen