17-06-2020 Paula Anguita

Duurzame energie van duurzame zonnepanelen

Dat energie opgewekt door zonnepanelen duurzaam is, behoeft inmiddels geen betoog meer. Maar hoe duurzaam zijn de zonnepanelen eigenlijk zelf?

16X9 Beneficial By Design 700 X 572 Px

De zonnepanelen van SunPower zijn zo schoon als de energie die ze opwekken. Juist daarom past Aarde alleen de zonnepanelen van SunPower toe in alle projecten.

De zonnepanelen van SunPower zijn duurzaam van 'wieg tot wieg', waarvoor SunPower als eerste fabrikant van zonnepanelen een 'Cradle to Cradle'-certificaat in de wacht heeft gesleept. En in 2019 was SunPower de trotse winnaar van de eerste jaarlijkse Sustainability Award van pv magazine.

Dit betekent dat SunPower voor elke levensfase van de zonnepanelen de meest duurzame keuze maakt. De winning van grondstoffen, vervaardiging van materialen, productie van de zonnepanelen, het vervoer, het gebruik en uiteindelijk de recycling van de panelen.

Zo wordt er alleen gewerkt met toeleveranciers die sociale rechtvaardigheid en ecologische waakzaamheid hoog in het vaandel hebben. Dit wordt geregeld gecontroleerd. Er worden alleen materialen gebruikt die 'conflictvrij' zijn en materialen die gevaarlijk afval kunnen opleveren, worden niet gebruikt.

Materialen worden zoveel als mogelijk lokaal ingekocht om vervoersbewegingen te beperken. Lokale gemeenschappen worden ondersteund met scholing en met duurzame energie ter plaatse.

Als eerste zonnepaneelbedrijf ter wereld heeft SunPower de prestigieuze onderscheiding Cradle to Cradle Certified™- Bronze in de wacht heeft gesleept voor de SunPower® Maxeon®-zonnepanelen die in eigen fabrieken in Mexico, Frankrijk en op de Filipijnen worden geproduceerd. Deze certificering is toegekend op grond van de milieubewuste werkwijze en duurzame productiemethoden in de fabrieken.

Bron: SunPower.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen