10-03-2022 Noortje van Campenhout

Doorgroeien binnen Aarde.nl

Ontmoet onze collega Jasper! Mogelijk kent u hem nog van zijn stage periode. Hij heeft het afgelopen half jaar onderzocht hij hoe de bedrijfsprocessen geoptimaliseerd konden worden en hoe de software beter in elkaar over kon lopen.  

Jasper (2)

Student
Met zijn 19 jaar zit hij in het 3e leerjaar bij Fontys doet hij de studie technisch bedrijfsmanagement MBK. Na de stage periode die zowel bij Aarde.nl als bij Jasper zelf goed bevallen waren hebben we er samen voor gekozen om met elkaar verder te gaan. Jasper is onze nieuwe allround medewerker. Hij houdt zich bezig met het verbeteren van het systeem waar we bij Aarde.nl mee werken. 

Stage opdrachtDe eerste vraag die ik voor Jasper had was natuurlijk hoe het afgelopen is met zijn stageopdracht, hierop antwoordde hij: ‘’ Mijn stageopdracht is uitstekend beoordeeld, ik heb hier een ruim voldoende voor gehad. Ook waren mijn stagebegeleiders hier binnen het bedrijf erg tevreden. Of er wat met de uitkomst wat gedaan wordt is wel nog de vraag, omdat de uitkomst best hoge kosten met zich mee brengt.’’  

Een typische werkdagJasper werk 2 a 3 dagen in de week bij Aarde.nl, maar wat doet hij hier precies? Hij vertelt hoe een typische werkdag er voor hem uitziet: ‘’ Je begint de dag natuurlijk eerst met een kopje koffie, dan vraag ik aan mijn collega Gideon of aan Thomas waar ik heen mag rijden. Soms mag ik ergens heen, maar soms blijf ik ook op kantoor. Wanneer ik op kantoor mag blijven begin ik met het opstarten van mijn laptop en kijk ik wat voor vragen en verbeteringen er voor het systeem liggen en ga ik hiermee aan de slag.’’ 

UitdagingJasper vertelt: ‘’ De grootste uitdaging is momenteel toch wel om goed in beeld krijgen hoe alle programma’s daadwerkelijk werken. ‘’  

FlexibiliteitWat hij het leukste vindt aan werken bij Aarde.nl? ‘’De collega’s, maar ook dat ik redelijk zelf kan bepalen wanneer ik werk. Dit is vooral fijn in combinatie met mijn studie. Ook vind ik het leuk dat ik op veel plekken kom. ‘’ Zo komt Jasper op plekken zoals Velzen noord en Alkmaar. 

PraatgraagDe collega’s omschrijven Jasper als een ‘goeie gast’ die die ervan houdt om met iedereen een gezellig praatje te maken, maar nog veel moet leren. Mede collega Jan grapt nog: ‘’ Aan het auto rijden mag ook nog wel wat geschaafd worden.’’  

Druk druk drukJasper heeft een erg druk schema. Hij werkt niet enkel 2-3 dagen bij Aarde.nl, maar werkt daarnaast nog bij een sushi restaurant en studeert nog. Zelfs met dit drukke schema heeft hij nog genoeg tijd over om een gezellig potje tennis of padel te spelen, een biertje drinken met zijn vrienden en als het kan houdt hij er ook van naar voetbalwedstrijden te gaan. Het liefst van zijn favoriete club Ajax, maar hij zegt ook zeker geen nee tegen een wedstrijd bij Willem2.