28-10-2020 Lonneke

Disneyland Parijs overkapt gigantisch parkeerterrein met zonnepanelen

Het zonnepark zou goed zijn voor zo’n 31 GWh per jaar. Dat is genoeg om een kleine stad (14.500 inwoners) een jaar van stroom te voorzien. Naast het besparen van energie zou het zonnepark ook zorgen voor een flinke vermindering in CO2 uitstoot.

Disney

De zonnepanelen komen te liggen op carports boven de 9600 parkeerplekken die het 27 hectare grote parkeerterrein telt. Zo’n oppervlakte is gelijk aan 24 voetbalvelden. De productie van 31 GWh per jaar is gelijk aan 17% van het verbruik van Disneyland Parijs. Daarnaast zouden de zonnepanelen de uitstoot van CO2 lokaal reduceren met zo’n 750 ton per jaar.

De zonnecarports zijn niet alleen goed voor het milieu, ze zijn ook praktisch. Zo beschermen ze bezoekers tegen felle zon en regen en produceren ze gedurende de dag wanneer het resort de meeste energie verbruikt. Daardoor zal het product/consumptie proces optimaal worden benut.

Wanneer het zonnepark af is zal er een gigantisch Mickey Mouse hoofd opgelicht worden dat is te zien vanuit de lucht. Als ode aan de iconische muis.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen