26-05-2021 judith@aarde.nl

Dag van het (zonne-)Park

Het was gister de Dag van het Park. Een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zondag van mei of de eerste zondag van juni waarop er op een positieve manier aandacht gevraagd wordt voor het groen in de stad.

Zonnepark

 

Wij bij Aarde.nl willen vandaag een andere dag graag in het zonnetje zetten, namelijk het zonnepark!

Wat is een zonnepark?
Een zonnepark is een veld dat vol staat met zonnepanelen. Deze parken produceren groene stroom via zonlicht die wordt geleverd aan het elektriciteitsnet. De groene stroom die zonneparken opwekken vervangt de zogenaamde grijze stroom waardoor de CO2-uitstoot van ons land wordt gereduceerd. Wanneer u over wilt naar groene stroom en uw dak is niet geschikt voor zonnepanelen of u kunt om een andere reden geen zonnepanelen aanschaffen, dan kunt u via zonneparken dus alsnog uw huis van groene stroom voorzien. Deze stroom kunt u afnemen via de juiste provider.

Zonneparken op water en boerenland
Zonneparken zijn er in verschillende vormen en maten, tegenwoordig worden er zelfs zonneparken op het water gebouwd. Ook boerenland wordt de laatste jaren steeds vaker omgebouwd tot zonnepark. Dat komt omdat zonneparken lucratiever zijn dan het houden van vee of het groeien van gewassen. Met een gemiddeld zonnepark kan een klein dorp van stroom worden voorzien.

Niet mooi
Een nadeel van zonneparken is dat deze over het algemeen niet mooi worden gevonden. In de regio Hart van Brabant is laatst zelfs besloten om de buitengebieden tijdelijk op slot te zetten en te focussen op zonnepanelen op daken en bedrijfspanden. Hiermee wil de regio landschapsvervuiling voorkomen. Toch zijn zonneparken onmisbaar als het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen die zijn vastgelegd in het klimaatakkoord van Parijs. Er zal in ons land dus geen ban komen op zonneparken. De aanbouw ervan zal hoogstens worden gereguleerd.

Zonneparken helpen ons de CO2-uitstoot van ons land aanzienlijk te reduceren en daarom houden wij ervan! Dus is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen en wilt u toch groene stroom? Neem dan stroom af van een zonnepark! De Dag van het Park is een mooie dag om daarmee te beginnen.

Wel een geschikt dak voor zonnepanelen? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!