29-12-2020 Lonneke

Corona zorgt voor duurzamere mindset bij veel Nederlanders

Het lijkt erop dat de Coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat steeds meer Nederlanders toenemende zorgen hebben over het klimaat. Daardoor zou een derde voornemens hebben om in 2021 duurzamer te gaan leven.

Nederland (3)

Dat blijkt uit een onderzoek dat Motivacation heeft uitgevoerd in opdracht van Milieu Centraal. Twee derde van de ondervraagden gelooft dat wanneer zij bewuste keuzes maken in hun energieverbruik, zij ook een steentje bij kunnen dragen aan een beter klimaat.

Het gaat in het onderzoek niet alleen over duurzame energie, ook werden de deelnemers ondervraagd over hun voornemens om vaker spullen te laten repareren (33%), voeding met een duurzaam keurmerk te kopen (39%), minder vlees te eten (29%), vaker tweedehands spullen te kopen (31%), minder te vliegen (13%), minder ver op vakantie te gaan (16%) of meer afval te scheiden (16%).

Duurzame voornemens om zonnepanelen aan te schaffen (36%), het huis te isoleren (35%) of ledlampen aan te schaffen (34%) zijn er voor 2021 ten opzichte van het jaar ervoor ook veel.

Benieuwd wat er nog meer uit het onderzoek is gekomen? Kijk dan hier voor de rest van de resultaten!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen