23-09-2020 Lonneke

CO2-neutrale toekomst Europa haalbaar met behulp van zonne-energie

Wanneer we het volledige potentieel van zonne-energie benutten is een CO2-neutrale toekomst voor Europa absoluut haalbaar. Aldus Aurélie Beauvais, policy director bij SolarPower Europe. Maar dan moeten we ons volgens haar wel aan het actieplan 7 Solar Solutions to Power the Green Deal houden. 

Blauw Grafisch Ontwerp Visitekaartje

Het actieplan biedt de EU concrete handvaten voor een duurzame toekomst. We kunnen volgens Beauvais in 2050 een CO2-neutraal continent zijn. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Europa al met zo’n 50 procent zijn teruggedrongen. Daar zijn wel grote investeringen voor nodig van ongeveer 260 miljard euro per jaar. Een kwart van de EU-begroting. Dat is dus niet niks.. 

Toch is de Green Deal uiteindelijk een verdienmodel en daarmee is een belangrijke barrière weggenomen. Er worden banen, diensten en producten mee gecreëerd en het levert uiteindelijk geld op.  

Geld is echter niet de enige hindernis. Ook achterhaalde ideeën over inefficiëntie en het duurzaamheidsgehalte van zonne-energie moeten worden bestreden voor een CO2-neutraal Europa. Beleidsmakers moeten goed geïnformeerde beslissingen kunnen maken, dus is het zaak om Europese landen correct in te lichten over de voordelen van zonne-energie. 

Bron: Solar Magazine

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen