7-10-2020 Lonneke

BIK stimuleert investering in zonnepanelen tijdens Coronacrisis

Het kabinet heeft de Baangerelateerde inversteringskorting (BIK) gepresenteerd. Deze tijdelijke regeling moet Nederlandse ondernemers stimuleren om gedurende de crisis te blijven investeren.

BIK 3

Het is begrijpelijk dat bedrijven tijdens de Coronacrisis op de rem trappen. Bezuinigen is nu immers de norm. Deze crisis maakt dat de toch al schommelende economie nog onvoorspelbaarder wordt en investeren lijkt dan niet altijd verstandig. Toch wil de regering er, door het aantrekkelijker te maken, voor zorgen dat bedrijven dit wel blijven doen.

“Van alle investeringen in ons land wordt 80 tot 85 procent in Nederland gedaan door de private sector. Door de crisis wordt verwacht dat deze jaarlijkse investeringen van 100 miljard euro zullen afnemen met 10 miljard euro. Dat is een grote terugval, terwijl we deze investeringen nu juist hard nodig hebben. Daarom komt er deze tijdelijke investeringskorting.” Staatssecretaris van Financiën Vijlbrief.  

Met duurzame investeringen zoals zonnepanelen en elektrische auto’s, hebben bedrijven de meeste baat bij de regeling. Ook omdat dit te combineren is met reeds bestaande stimuleringsmaatregelen zoals de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de energie-investeringsaftrek (EIA), de milieuinvesteringsaftrek (MIA) en de willekeurig afschrijving milieu-bedrijfsmiddelen (VAMIL).

 

Meer info: Rijksoverheid

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen